Stoppen met roken polikliniekWat is de stoppen met roken polikliniek?

Uit gezondheidsoverwegingen moet u stoppen met roken. Maar dat klinkt makkelijker dan het is. Wellicht heeft u als een eerder geprobeerd om te stoppen met roken, maar is het niet gelukt. Of ziet u op tegen het stoppen en weet u niet precies hoe u dit het beste kunt aanpakken.

Daarom kunt u terecht bij de stoppen met roken polikliniek. Een polikliniek onder leiding van longartsen, waar u begeleiding krijgt in de weg naar een rookvrij leven.

Wat kunt u verwachten?

U krijgt een jaar lang begeleiding. Voordat u bij de polikliniek komt, wordt u doorverwezen door een specialist of een gespecialiseerd verpleegkundige. U vult een vragenlijst in, waarna een aantal afspraken volgt. U krijgt een longfunctieonderzoek en u maakt kennis met een polikliniekassistente die u de komende tijd gaat begeleiden.

Hoe het stoppen met roken er precies uit gaat zien, kunnen we niet zeggen. We streven naar zorg op maat en een schema is dus niet te geven.

Kunt u toch niet van de sigaretten afblijven? Schaam u dan niet. Wij begrijpen heel goed dat het een hele moeilijke weg is, maar u bent al een heel eind als u bij de poli begeleiding krijgt. Zie het niet als een mislukking, maar probeer opnieuw met deze gewoonte te breken.

Contact

Neem contact op met de polikliniek Longziekten en tuberculose.

Specialisten

Naus, mevrouw B.

Ondersteuner stoppen met roken polikliniek