WachttijdenLet op: De wachttijden kunnen op dit moment afwijken en langer zijn vanwege de uitzonderlijke omstandigheden die de uitbraak van het coronavirus met zich mee heeft gebracht.

Wij willen u graag zo snel mogelijk helpen. Toch is enige wachttijd niet altijd te voorkomen. Wij doen er wel alles aan om deze tijd zo kort mogelijk te houden. In het onderstaande overzicht staan de toegangstijden en verwachte wachttijden van het Elkerliek ziekenhuis. Wanneer u op een wachtlijst staat waarvan de wachttijd oploopt, nemen wij contact met u op. Heeft u hier vragen over, dan kunt u contact opnemen met het betreffende specialisme.

In de lijst hieronder ziet u de wachttijden per specialisme. De genoemde wachttijden zijn wachttijden in dagen.

Wachtlijsten overzicht per 1 juli 2021

Specialisme Onderzoek Wachttijd
Interne geneeskunde Gastroscopie (maagonderzoek) 41 dagen
Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) Colonoscopie 27 dagen
Radiologie CT-scan 15 dagen
Terug naar boven

Specialisme Naam Wachttijd
Chirurgie Buikslagader 31 dagen
Chirurgie Galblaasoperatie 25 dagen
Chirurgie Liesbreuk 59 dagen
Chirurgie Operatie aan de halsslagader 9 dagen
Chirurgie Operatie bij borstkanker 14 dagen
Chirurgie Spataders 71 dagen
Chirurgie Vaatchirurgische behandeling bloedvaten benen 49 dagen
Gynaecologie / Verloskunde Baarmoederverwijdering 23 dagen
Gynaecologie / Verloskunde Stressincontinentie 19 dagen
Keel-, Neus- en Oorheelkunde Neusoperaties 85 dagen
Keel-, Neus- en Oorheelkunde Oorbuisjes 33 dagen
Keel-, Neus- en Oorheelkunde Verwijderen van keel- en neusamandelen 33 dagen
Orthopedie Kijkoperatie knie 34 dagen
Orthopedie Meniscus (een scheurtje in de meniscus) 31 dagen
Orthopedie Totale heupoperatie 89 dagen
Orthopedie Totale knieoperatie (knieprothese) 159 dagen
Plastische Chirurgie Borstvergroting 78 dagen
Plastische Chirurgie Buikwandcorrectie 96 dagen
Urologie Orchidopexie (vastzetten zaadbal in balzak) 10 dagen
Terug naar boven

Wachttijd
Wachttijd is de periode tussen het moment dat u een afspraak maakt voor de polikliniek of een indicatie krijgt voor een operatie of behandeling, tot het moment dat u terecht kunt. Het betreft de minimale wachttijd gerelateerd aan het betreffende specialisme. Deze wachttijd kan per specialist verschillen.
Wachttijd bij MRI, CT en echografie is de gemiddelde wachttijd. De wachttijd is afhankelijk van het soort onderzoek dat gedaan wordt.
 
Wanneer is er wachttijd?
Wachttijd kan ontstaan door tussenkomst van een urgente ingreep of behandeling, spoedopnames en de beschikbaarheid van een specialist. Ook de capaciteit van verpleegafdelingen en de ruimte binnen operatie-, onderzoek en behandelafdelingen spelen mee. Bij spoedgevallen en speciale indicaties kunt u (via uw huisarts) altijd direct terecht in het ziekenhuis.
 
Indicatie wachttijd
Natuurlijk is het fijn om enig idee te hebben van de wachttijd. Bekijk daarom dit overzicht met een indicatie van de wachttijden. Let op: dit is dus een indicatie, er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze wachttijdgegevens. Voor specifieke gegevens kunt u contact opnemen met de afdeling Opname en Planning, telefoon 0492-59 59 65.

Wachtlijstbemiddeling
Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.