Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

school

Als je ziek bent, denk je meestal niet meteen aan school. En vaak is het zo dat als je kort ziek bent of geopereerd moet worden, dat je dan niet zo veel mist op school.
Het wordt anders als je lang ziek bent of lang in het ziekenhuis moet blijven. De kans wordt dan steeds groter dat je teveel gaat missen op school. Waardoor je misschien achter gaat lopen op de rest van je klas.

Gelukkig zijn daar allerlei oplossingen voor!
Er zijn speciale leerkrachten die niet vast op een school werken, maar die er speciaal zijn voor zieke leerlingen. We noemen dat consulenten. Zij kijken samen met de leraar van je eigen school wat er nodig is om ervoor te zorgen dat je geen achterstand op school oploopt en dat je contact met school kunt houden.

Dit kan als je op de basisschool zit, maar ook als je op het voortgezet onderwijs zit.
Je krijgt dan eigenlijk hulp bij een deel van de vakken (zoals rekenen of Engels) en verder maak je zelf, meestal met je vader of moeder, je huiswerk. Soms gebeurt dit zelfs met een soort webcam, zodat je, ook al ben je thuis, de lessen mee kunt volgen in de klas. Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen. Eigenlijk is dit alleen voor kinderen en jongeren die voor langere tijd niet naar school kunnen.

Meer info over onderwijs en zieke leerlingen vind je op de website van ziezon.