Ziekenhuistandheelkunde

U bevindt zich hier: Home | Speciale spreekuren | Ziekenhuistandheelkunde

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Ziekenhuistandheelkunde

Wat is de poli Ziekenhuistandheelkunde

De afdeling Ziekenhuistandheelkunde is een nieuwe discipline in ons ziekenhuis.
De afdeling is opgericht door de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA). De poli Ziekenhuistandheelkunde bevindt zich in Helmond en in Deurne in het polikliniekcomplex van de MKA- chirurgie.

De afdeling Ziekenhuistandheelkunde biedt mogelijkheden voor patiënten met een (verstandelijke) beperking en patiënten met extreme angst voor tandheelkundige behandelingen.
De afdeling Ziekenhuistandheelkunde kan ervoor zorgen dat, als dat noodzakelijk is, tandheelkundige behandelingen  onder algehele anesthesie kunnen plaatsvinden in de veilige en comfortabele omgeving van het ziekenhuis.
 
Verder kan de afdeling hulp bieden bij de prothetische behandeling van patiënten met implantaten, vooral wanneer de eigen tandarts niet de mogelijkheden heeft de kroon, brug of prothese op het implantaat te vervaardigen.
De volledige behandeling, van plaatsing van het implantaat tot de voorziening die erop gemaakt moet worden, kan op de afdeling verzorgd worden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van implantaten?
Kijk dan op http://www.implantologie-elkerliek.nl

Wat kunt u verwachten?

De poli Ziekenhuistandheelkunde werkt nauw samen met de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie en de afdeling Anesthesiologie in het Elkerliek ziekenhuis.
Dit maakt dat wij toegang hebben tot alle moderne faciliteiten van het ziekenhuis.

Het team bestaat uit tandartsen, kaakchirurgen, anesthesiologen, mondhygiënistes en preventie-assistentes.
Onze visie is, dat we mensen op een relatief eenvoudige wijze een gezonde mond willen bieden en laten behouden. Dit betekent concreet dat u als patiënt een behandeltraject ingaat dat meer omvat dat alleen de tandheelkundige behandeling onder algehele anesthesie. Die behandeling is slechts een onderdeel, waarbij we trachten de staat van uw gebit dusdanig te verbeteren dat eenvoudig onderhoud mogelijk wordt.
Na deze behandeling volgt een nazorgtraject bij onze mondhygiëniste en tandarts die weten om te gaan met uw angst.

De tandarts zal naar aanleiding van een eerste consult een behandelplan opstellen, waarbij hij de verschillende leden van het team betrekt.