Handige uitleg over video-afspraken

U bevindt zich hier: Home | Contact | Uw afspraak | Handige uitleg over video-afspraken

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Handige uitleg over video-afspraken

Voor sommige afspraken nodigen we u in het ziekenhuis uit. Steeds meer afspraken vinden ook op afstand plaats. Bijvoorbeeld in de vorm van een video-afspraak. Een video-afspraak wordt ook wel beeldbellen of een webcamconsult genoemd. U kunt uw arts of andere zorgverlener zien en met hem of haar praten via het beeldscherm van een computer, tablet of telefoon. U hoeft voor deze afspraak dus niet naar het Elkerliek ziekenhuis te komen, maar kunt op uw eigen locatie contact leggen met de arts. Wil een familielid of naaste aanwezig zijn? Dat kan!

Wat is een video-afspraak?
Een video-afspraak is een makkelijke en veilige manier om via internet met uw zorgverlener te praten en hem of haar te zien. De zorgverlener ziet u ook. Op het tijdstip van uw afspraak kunt u met uw zorgverlener beeldbellen via de link die u per mail ontvangen heeft (u heeft een mail met de link ontvangen op de dag waarop de afspraak met u gemaakt is en u ontvangt nogmaals een mail op de dag van uw consult).

Wat heeft u nodig om te beeldbellen?

  • Een computer, tablet of telefoon met webcam en microfoon
  • Een goede internetverbinding
  • Een link naar het beeldbelconsult (u ontvangt deze link per mail)

Bekijk de handige uitleg
In onderstaande video wordt op een duidelijke manier uitgelegd hoe u een video-afspraak kunt starten en hoe zo’n consult werkt.
Bekijk ook de folder Video-afspraak voor meer informatie.