LOK-polikliniek

U bevindt zich hier: Home | Speciale spreekuren | LOK-polikliniek

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

LOK-polikliniek

Wat is de LOK-polikliniek?

LOK? Dat staat voor Lichamelijk Onverklaarde Klachten. Als bij de huisarts of specialist geen verklaring wordt gevonden voor uw lichamelijke klachten, dan wordt u naar deze polikliniek doorgestuurd.

Wat kunt u verwachten?

U heeft al langere tijd last van lichamelijke klachten. Hiervoor bent u al vaker bij de (huis)arts geweest, maar deze heeft geen oorzaak voor uw klachten kunnen vinden. Het ontbreken van een lichamelijke verklaring wil niet zeggen dat de klachten niet bestaan of ingebeeld zijn. Klachten die lichamelijk (nog) niet verklaard kunnen worden, zijn ook niet per definitie psychisch. Psychische factoren kunnen een rol spelen bij het ontstaan van lichamelijke klachten. Ze kunnen ook net zo goed een gevolg zijn van de klachten. Daarom heeft het Elkerliek ziekenhuis sinds 2007 deze speciale poli: een samenwerking tussen ons ziekenhuis, GGZ Oost Brabant en huisartsen uit de regio.

De toegangstijd bedraagt twee à drie weken. Tijdens de eerste afspraak is er tijd voor de klachtenanalyse, uitgebreide anamnese,  een lichamelijk onderzoek (indien nodig) en een psychologisch onderzoek. In het adviesgesprek enkele weken later, worden de bevindingen besproken. Ook worden de opvattingen van u als patiënt in het dossier opgenomen. Op basis hiervan wordt een behandeladvies gegeven. Het is ook mogelijk dat u verwezen wordt naar het GGZ voor een passend behandelprogramma.

Contact

De LOK-polikliniek is te vinden in Helmond. De polikliniek is telefonisch te bereiken op maandag t/m vrijdag van 08.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 16.30 uur via 0492-84 80 02.