Geheugenpolikliniek Geriatrie

U bevindt zich hier: Home | Speciale spreekuren | Geheugenpolikliniek Geriatrie

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Geheugenpolikliniek Geriatrie

Wat is de geheugenpolikliniek Geriatrie?

Op de geheugenpolikliniek worden onderzoeken verricht naar vergeetachtigheid (niet-pluis signalen) en/of veranderingen in het gedrag die belemmerend zijn voor het dagelijks functioneren. Het kan zijn dat u zelf deze klachten ervaart of dat uw naaste omgeving merkt dat er veranderingen zijn. Om duidelijkheid te krijgen wat hiervan de oorzaak zou kunnen zijn, wordt er onderzoek verricht naar het geheugen.

Wat kunt u verwachten?

Voor de geheugenpolikliniek Geriatrie heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. U ontvangt daarna een uitnodiging voor het geplande onderzoek.
Het onderzoek duurt ongeveer een dagdeel. Het is van belang dat u een naaste of mantelzorger meeneemt voor dit onderzoek. Er zal een gesprek met u en uw naaste plaatsvinden. Naast een lichamelijk onderzoek wordt er ook een hartfilmpje (ECG) gemaakt, bloed geprikt en worden er enkele vragenlijsten met u en uw naaste ingevuld.
De resultaten worden aan het einde van het dagdeel met u en uw naaste besproken. Indien nodig kan er dan nog besloten worden om op een later moment eventuele aanvullende onderzoeken te plannen. Dit om de ernst van de vergeetachtigheid in kaart te brengen. Na verloop van enkele weken krijgt u van de Geriater de uitslagen hiervan.

Contact

Uw huisarts of specialist verstuurd digitaal een verwijzing. Er wordt nadien contact met u opgenomen om een afspraak te maken. Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met het secretariaat dagkliniek via 0492-59 52 61.