Boezemfibrillatiepoli

U bevindt zich hier: Home | Speciale spreekuren | Boezemfibrillatiepoli

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Boezemfibrillatiepoli

Wat is de boezemfibrillatiepoli?

Boezemfibrilleren is één van de meest voorkomende aandoeningen aan het hart. Bij boezemfibrilleren, ook wel atriumfibrilleren genoemd,  is de hartslag onregelmatig en veel te hoog. Bij deze aandoening is er sprake van een verstoring van de elektrische prikkels in het hart. Om onze patiënten met deze aandoening een goede zorg aan te bieden hebben wij een zogenaamde speciale boezemfibrilleren polikliniek.

Wat kunt u verwachten?

Afhankelijk of u al bekend bent bij de cardioloog wordt een afspraak op de boezemfibrillatiepoli gemaakt.

Bent u nog niet bekend bij de cardioloog? Dan krijgt u een afspraak bij de boezemfibrillatiepoli van ongeveer 2 uur. Tijdens deze afspraak geeft de boezemfibrillerenverpleegkundige u aanvullende informatie over het ziektebeeld. U krijgt dan direct aanvullende onderzoeken waarna de cardioloog met u de uitslag bespreekt.

Bent u al bekend bij de cardioloog? Dan kiest de cardioloog of de huisarts, in overleg met u, of u ook deel kunt nemen aan de boezemfibrillatiepoli. Dit kan zijn voor extra uitleg en controle na medicatiewijzigingen. Dit gesprek duurt ongeveer een kwartier.

Regionale samenwerking

Het Elkerliek werkt samen met het Catharina Ziekenhuis, het Máxima Medisch Centrum en het St. Anna Ziekenhuis. Deze vier ziekenhuizen hebben de handen ineen geslagen met het Netwerk Boezemfibrilleren. Bij de vier speciale boezemfibrillatiepoli’s volgen alle patiënten hetzelfde zorgpad, wordt gedocumenteerd wat de risicoscores van de patiënt zijn en worden waar nodig behandeling middels een catheter of hartchirurgie aangeboden. Uiteraard houden de specialisten van de deelnemende ziekenhuizen onderling goed contact om het kwaliteitsniveau te waarborgen en kennis te delen. Op deze manier werken de deelnemende ziekenhuizen aan een efficiënter zorgtraject en willen zij het aantal ziekenhuisopnames voor patiënten met boezemfibrilleren beperken. Om de kwaliteit van zorg voor patiënten met boezemfibrilleren goed te kunnen volgen worden de resultaten van de behandeling gestructureerd geëvalueerd. Lees meer over deze uniek samenwerking in het persbericht.