Proctologie spreekuur

U bevindt zich hier: Home | Speciale spreekuren | Proctologie spreekuur

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Proctologie spreekuur

Bij anale klachten kunt u terecht op het proctologie spreekuur

We hebben het graag over eten en drinken. Maar praten over de ‘uitgang’ van ons voedsel vinden we vaak ongemakkelijk. Terwijl de anus en endeldarm juist heel belangrijk zijn voor ons welzijn. Anale klachten komen veel voor en zijn doorgaans goed te behandelen.

Het spreekuur

Elke donderdagochtend wordt er een speciaal proctologie spreekuur gehouden. Daarbij is altijd een gespecialiseerd verpleegkundige aanwezig. U kunt op het spreekuur terecht als u last heeft van aambeien, fistel of fissura ani. Ook klachten met betrekking tot anale incontinentie, endeldarmverzakkingen of onbegrepen pijnklachten worden behandeld. Het type behandeling hangt nauw samen met het type aandoening en hoe uitgebreid de aandoening is.

Vaak maakt een protoscopie onderdeel uit van de afspraak. Tijdens dit onderzoek kan de arts met behulp van een kleine kijkbuis de binnenkant van het laatste deel van de endeldarm en de anus  bekijken. Aambeien kunnen meestal meteen behandeld worden tijdens de proctoscopie.

Na het onderzoek bespreekt de chirurg de uitslag met u. Dan krijgt u ook een voorstel voor nader onderzoek of behandeling als dit nodig is.

Contact

Neem contact op met de polikliniek Chirurgie.