Pathologie

U bevindt zich hier: Home | Specialismen en spreekuren | Pathologie

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Pathologie

Wat is Pathologie?

Een patholoog is, net als bijvoorbeeld een chirurg, een internist of een gynaecoloog, een medisch specialist. De patholoog onderzoekt cellen of weefsels om vast te stellen of er sprake is van afwijkingen. Een andere specialist of huisarts levert dit materiaal aan.

Pathologen zijn op de achtergrond werkzaam en u zult deze specialist zelden ontmoeten. U krijgt wel te maken met het verslag dat deze specialist maakt. Het onderzoek vindt plaats met het blote oog (macroscopisch) en door middel van een microscoop. Ook worden er andere technieken toegepast zoals immunologisch onderzoek en DNA-analyse. Een patholoog kan de ziekte vaststellen aan de hand van de microscopische beelden. Dit gebeurt altijd in samenhang met de klinische informatie over de patiënt en eventueel overig onderzoek.

Wat kunt u verwachten?

Het Elkerliek ziekenhuis heeft geen eigen laboratorium voor pathologie maar werkt voor pathologisch onderzoek samen met Eurofins PAMM, de dienstverlener in laboratorium diagnostiek in de regio. Bij Eurofins PAMM werken 15 pathologen, een klinisch moleculair bioloog in de pathologie (KMBP) en een KMBP in opleiding (KMBPio).

De onderzoeken die Eurofins PAMM verricht:

Eurofins PAMM

Eurofins PAMM is hét regionale centrum voor infectieziekten en pathologie in Zuidoost-Brabant. Wij werken hiertoe intensief en structureel samen met de verschillende ziekenhuizen in de regio, 500 huisartsen, de GGD, (VVT) zorginstellingen en verloskundigenpraktijken. Als vooraanstaand kennisinstituut houden wij ons naast diagnostiek, consultatie en preventie bezig met innovatie van het werkveld door toegepast onderzoek en nascholing.

Wie is wie?

De pathologen van Eurofins PAMM vindt u hier.