Op bezoek in het Elkerliek

U bevindt zich hier: Home | Op bezoek in het Elkerliek

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Op bezoek in het Elkerliek

LET OP! Wijziging regels m.b.t. bezoeken van patiënten in verband met het corona-virus!


Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben we de regels voor het bezoeken van patiënten aangepast. Op de meeste afdelingen* in het Elkerliek is er één bezoekuur per dag van 18.00 - 19.00 uur. Daarbij is er één bezoeker tegelijk per bezoekuur toegestaan. Wisselen tussen bezoekers is niet toegestaan.

  • Vul (elke keer) voordat u komt de corona-screening in.
  • Personen met luchtwegklachten of koorts zijn niet welkom totdat zij 24 uur klachtenvrij zijn.
  • We willen u vragen om – vóórdat u naar het ziekenhuis komt – met familieleden te overleggen wie de patiënt komt bezoeken. Wij rekenen op uw begrip.
  • Als bezoeker krijgt u bij de ingang een chirurgisch mond-neusmasker uitgereikt. Dit dient u tijdens uw gehele bezoek aan het Elkerliek te dragen.

* Uitzonderingen zijn de Intensive Care, afdeling Kind & Jeugd, Centrum voor Geboorte en Gezin en de dagopname voor volwassenen (onderaan de pagina vindt u meer info over de bezoekregeling van deze afdelingen).


Dagelijks bezoekuur :

18.00 - 19.00 uur
Er is slechts één bezoeker tegelijk per patiënt toegestaan. Wisseling van personen tijdens het bezoekuur is niet toegestaan.

Naasten kunnen bij terminale zorg, in overleg met verpleegkundigen van de betreffende afdeling, de patiënt vaker bezoeken.  

 

Afwijkende bezoekregeling

Intensive Care

Tussen 14.00 uur en 16.00 uur zijn twee bezoekers welkom. Wisseling van personen binnen deze bezoektijd is niet toegestaan.

Centrum voor Geboorte & Gezin / Afdeling Gynaecologie en Verloskunde

  • Bij de bevalling mag momenteel alleen de partner aanwezig zijn en geen extra 2e persoon
  • Tussen 18.00 en 19.00 uur is 1 bezoeker welkom. Dit is exclusief de partner (deze mag standaard aanwezig zijn op de suite). Wisseling van personen binnen deze bezoektijd is niet toegestaan.
  • Daarnaast is het na de bevalling toegestaan om 1x met het gehele eigen gezin samen te komen tijdens het bezoekuur (hieronder vallen partner en alle eigen kinderen).

Kind & Jeugd

Tussen 18.00 en 19.00 uur zijn in totaal drie bezoekers welkom. Dit is inclusief de ouders/verzorgers. Wisseling van personen binnen deze bezoektijd is niet toegestaan.

Dagopname volwassenen en kinderen

Bij dagopname van volwassenen is er geen mogelijkheid tot bezoek of verblijf voor begeleiders. Bij dagopname van kinderen natuurlijk wel.

Bezoekt u een patiënt met een Covid-besmetting?

Als u een patiënt wilt bezoeken die besmet is met het coronavirus, dan krijgt u vóór het binnengaan van de patiëntenkamer:

  • een spatbril en chirurgisch mond-neusmasker
  • een (disposable) schort
  • handschoenen.

Door het gebruiken van deze beschermingsmiddelen bent u zo optimaal mogelijk beschermd tegen een Covid-besmetting tijdens uw bezoek.