Oncologie

U bevindt zich hier: Home | Specialismen en spreekuren | Oncologie

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Oncologie

Als u te horen krijgt dat u (mogelijk) kanker heeft, is dat waarschijnlijk een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in uw leven. In het Elkerliek doen we er alles aan om u zo goed mogelijk te onderzoeken, behandelen en bij te staan. Met intensieve behandeling en advies op maat. En daarnaast met uitgebreide informatie op de website.

Multidisciplinair overleg (MDO)

In het MDO werken verschillende (medisch) specialisten samen aan uw behandeling, ook met een aantal externe (medisch) specialisten van samenwerkingsziekenhuizen. Dit om u de beste zorg te kunnen garanderen. Uw huisarts en andere zorgverleners worden op alle belangrijke momenten geïnformeerd.

Persoonlijke begeleiding

In het Elkerliek krijgt iedereen met de diagnose kanker een contactpersoon als aanspreekpunt toegewezen. Wie dat is hoort u aan het begin van uw behandeling van uw behandelend arts.

OncoZON

Het Elkerliek ziekenhuis is onderdeel van het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (OncoZON). OncoZON is een samenwerkingsverband van negen ziekenhuizen en één radiotherapeutisch instituut in de regio Zuidoost-Nederland. Een professioneel netwerk van instellingen die de handen ineen hebben geslagen om in deze regio de best mogelijke zorg op het gebied van kanker te bieden. Uniek is dat alle instellingen hebben vastgelegd dezelfde procedures en werkwijzen te volgen. Zo weet de patiënt dat hij exact dezelfde topzorg krijgt in iedere instelling van het netwerk, dus dat hij bij OncoZON overal in goede handen is. Meer informatie: www.oncozon.nl.

Patiënten Informatie Dossier (PID)

Om u zo goed mogelijk te informeren hebben we alle relevante informatie voor u gebundeld in het Patiënt Informatie Dossier (PID) Hematologie / oncologie. Hierin vindt u algemene informatie over kanker en behandelmogelijkheden, maar ook praktische gegevens zoals belangrijke telefoonnummers. Daarnaast hebben we aanvullende PID’s met informatie over uw specifieke ziektebeeld. U vindt alle PID’s in het overzicht van de folders.

Meer informatie over kanker

U ontvangt van uw behandelend arts en/of aanspreekpunt mondelinge en schriftelijke informatie over uw ziekte. Zie ook het overzicht van ondersteunende zorg bij en na kanker of bloedziekte. Voor meer informatie verwijzen we u naar www.kanker.nl. Deze website is samengesteld door het KWF en het IKNL en geeft betrouwbare informatie over kanker.