Met de Wii werken aan je herstel

U bevindt zich hier: Home | Actueel | 2012 | April | Met de Wii werken aan je herstel

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Met de Wii werken aan je herstel

Patiënt op de IC oefent met de Wii

De Intensive Care (IC) van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond beschikt sinds kort over een eigen Nintendo Wii. Hierdoor kunnen patiënten vanuit bed op een ontspannen en uitdagende manier werken aan hun herstel, ook als ze beademd worden.

Patiënten die langdurig op de IC liggen verliezen spierkracht. Hierdoor is het voor patiënten na een periode van bedrust een hele opgave om uit bed te komen. Oefenen in bed is dan een goede aanvulling om patiënten te activeren en daarmee het herstel te bevorderen. De afdeling Fysiotherapie heeft een Wii gekregen voor de IC, waardoor patiënten onder begeleiding van een fysiotherapeut de conditie en de functie van de armspieren kunnen trainen.

Wanneer de patiënt wakker en in staat is, kan getraind worden met de Wii. Een potje tennissen, golfen of boksen behoort dan tot de mogelijkheden. Dit is natuurlijk veel leuker dan de standaardoefeningen. Afhankelijk van de patiënt bepaalt de fysiotherapeut de frequentie en intensiteit van de oefening. De eerste reacties, van zowel fysiotherapeuten als patiënten, zijn zeer positief.

 

Omroep Brabant maakte een filmpje over de Wii op de IC.