Interne geneeskunde

U bevindt zich hier: Home | Specialismen en spreekuren | Interne geneeskunde

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Interne geneeskunde

Wat is Interne geneeskunde?

Interne geneeskunde richt zich op de behandeling van ziekten of afwijkingen van de inwendige organen. Omdat het vak zo breed is, is er een aantal deelgebieden of subspecialisaties: oncologie, nierziekten, vasculaire geneeskunde, endocrinologie en infectieziekten. Een arts die gespecialiseerd is in interne geneeskunde heet een internist.

Wat kunt u verwachten?

De internisten in het Elkerliek ziekenhuis zijn allemaal opgeleid als algemeen internist. Daarnaast hebben ze een subspecialisatie of speciale interesse in een deelgebied van de interne geneeskunde. Zo zijn er internisten gespecialiseerd in infectieziekten en internisten die als aandachtsgebied oncologie hebben. Verder hebben we ook twee nefrologen in dienst: een internist die zich richt op nierziekten en dialysezorg. De internisten werken onderling nauw samen, waarbij een zo goed mogelijke behandeling van de patiënt voorop staat. Naast de internisten zijn er op de afdeling Interne geneeskunde arts-assistenten en coassistenten werkzaam.

Sinds 2009 hebben wij op locatie Deurne een dialysecentrum. Dialyse Centrum Deurne is een initiatief van de internisten/nefrologen van het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven en het Elkerliek ziekenhuis. Het centrum is voorzien van alle faciliteiten die nodig zijn voor de beste dialysezorg. Nierpatiënten in de regio Deurne-Helmond kunnen op deze manier dicht bij huis terecht voor een dagbehandeling.