Hoofdpijnspreekuur

U bevindt zich hier: Home | Speciale spreekuren | Hoofdpijnspreekuur

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Hoofdpijnspreekuur

Wat is het hoofdpijnspreekuur?

Hoofdpijn is vaak een reden om een neuroloog te bezoeken. Binnen het Elkerliek ziekenhuis kunt u hiervoor in principe bij alle neurologen terecht. Daarnaast zijn neuroloog Grooters en neuroloog Hemminga hoofdpijn/migraine specialist. Deze neurologen werken samen met de verpleegkundig specialist mevrouw Tulp en hebben een speciaal hoofdpijnspreekuur.

Er bestaan verschillende soorten hoofdpijn. Spierspanningshoofdpijn komt het meeste voor, maar ook migraine zien wij regelmatig. Doordat mensen veel pijn kunnen hebben en daarom overmatig pijnstillers kunnen gaan gebruiken, zien wij ook regelmatig een medicatie overgebruik hoofdpijn.
 
Omdat de behandeling verschilt per hoofdpijnvorm wordt er eerst tijd besteed aan het vaststellen van het type hoofdpijn. Een hoofdpijndagboek is vaak heel inzichtgevend. Soms is een MRI-scan van de hersenen nodig.

Wat kunt u verwachten?

Allereerst wordt het type hoofdpijn vastgelegd door middel van vragen en een neurologisch onderzoek. Hierbij is het hoofdpijndagboek zeer inzichtgevend. Soms is het nodig een MRI-scan van de hersenen te maken.

Nadat de diagnose is gesteld kan de behandeling starten. Dat kan door middel van medicatie, maar ook door leefstijl- en leefregels door te spreken. Het kost vaak tijd om een succesvolle behandeling te bewerkstelligen en het vergt ervaring van de neuroloog en motivatie van de patiënt.
Lees hier het verhaal van Saskia over haar ervaringen met het hoofdpijnspreekuur.

Contact

Neem contact op met de polikliniek Neurologie.