Hematologie

U bevindt zich hier: Home | Specialismen en spreekuren | Hematologie

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Hematologie

Hematologie is het specialisme dat zich bezighoudt met bloedziekten. Hiertoe behoren aandoeningen van het bloed, beenmerg en lymfklieren. In het Elkerliek doen we er alles aan om u zo goed mogelijk te onderzoeken, behandelen en bij te staan. Met intensieve behandeling en advies op maat. En daarnaast met uitgebreide informatie op de website.

Multidisciplinair overleg (MDO)

In het MDO werken verschillende (medisch) specialisten samen aan uw behandeling, ook met een aantal externe (medisch) specialisten van samenwerkingsziekenhuizen. Dit om u de beste zorg te kunnen garanderen. Uw huisarts en andere zorgverleners worden op alle belangrijke momenten geïnformeerd.

Persoonlijke begeleiding

In het Elkerliek krijgt iedere patiënt met bloedziekte een contactpersoon als aanspreekpunt toegewezen. Wie dat is hoort u aan het begin van uw behandeling. Is het u niet duidelijk wie dit is dan kunt u dat navragen bij uw behandelend arts. Een overzicht van ondersteunende zorg bij en na kanker of bloedziekte vindt u hier.

HematoZON

Het Elkerliek ziekenhuis is onderdeel van het Hematologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (HematoZON). HematoZON is een samenwerkingsverband van negen ziekenhuizen en één radiotherapeutisch instituut in de regio Zuidoost-Nederland. Een professioneel netwerk van instellingen die de handen ineen hebben geslagen om in deze regio de best mogelijke zorg op het gebied van bloedziekten te bieden. Uniek is dat alle instellingen hebben vastgelegd dezelfde procedures en werkwijzen te volgen. Bekijk hier wat deze samenwerking inhoudt: Hematologische zorg Zuid-Oost Nederland: dichtbij huis waar het kan, verder weg als het moet. Zo weet de patiënt dat hij exact dezelfde topzorg krijgt in iedere instelling van het netwerk.

Patiënten Informatie Dossier (PID)

Om u zo goed mogelijk te informeren hebben we alle relevante informatie voor u gebundeld in het Patiënt Informatie Dossier (PID) Hematologie / oncologie. Hierin vindt u algemene informatie over kanker en behandelmogelijkheden, maar ook praktische gegevens zoals belangrijke telefoonnummers. Daarnaast hebben we aanvullende PID’s met informatie over uw specifieke ziektebeeld. U vindt alle PID’s in het overzicht van de folders.

Meer informatie

U ontvangt van uw behandelend arts en/of aanspreekpunt mondelinge en schriftelijke informatie over uw ziekte. Voor meer informatie verwijzen we u naar www.hematologienederland.nl, de website van de Nederlandse Vereniging voor Hematologie.