Gezond Gewicht Elkerliek

U bevindt zich hier: Home | Speciale spreekuren | Gezond Gewicht Elkerliek

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Gezond Gewicht Elkerliek

Wat is Gezond Gewicht Elkerliek 

Gezond Gewicht Elkerliek begeleidt mensen met gewichtsproblemen. Deze problemen komen vaak voor in combinatie met bijvoorbeeld hart- vaatziekten, diabetes en longproblematiek. Gezond Gewicht richt zich in eerste instantie op een gezonde leefstijl, met mogelijk gewichtsverlies als bijkomend resultaat. Veel mensen hebben via diverse diëten getracht de genoemde doelen te bereiken. Gezond Gewicht biedt geen speciaal dieet, maar richt zich op een blijvend gezond gedrag, bestaande uit gezond eten en bewegen. Uit onderzoek blijkt dat dit de grootste kans oplevert op een blijvend resultaat.

Wat kunt u verwachten?

U komt bij de sportarts van Gezond Gewicht terecht op verwijzing van uw arts of fysiotherapeut. U kunt ook zelf een afspraak maken. De sportarts heeft een eerste consult met u en gaat samen met u na wat uw doelen en verwachtingen zijn en doet een eerste onderzoek. Zo nodig vindt een onderzoek plaats naar uw uithoudingsvermogen. Vervolgens wordt een gesprek gepland met een leefstijlcoach. Deze gaat samen met u na, welke vorm van begeleiding het beste bij u past om een gezond gewicht te kunnen bereiken.
De vervolgbegeleiding bestaat uit begeleiding door een leefstijlcoach, diëtist, fysiotherapeut, psycholoog of begeleiders van sport- en beweegprogramma’s. De leefstijlcoach is verantwoordelijk voor de coördinatie en is het aanspreekpunt voor alle betrokkenen bij uw programma. Het programma duurt één jaar. Na drie maanden en twaalf maanden worden uw resultaten gemeten. De sportarts bespreekt dit met u.

Contact

Wanneer u deel wilt nemen aan het programma, kunt u zich zelf aanmelden bij de afdeling Sportgeneeskunde (SMA) van het Elkerliek ziekenhuis. Hier kunt u ook terecht voor al uw vragen over het programma. Telefoonnummer 0492-595966.


Samenwerkingspartners

De programma’s worden onder andere uitgevoerd in samenwerking met hieronder vermelde partners van Gezond Gewicht:

Fysiotherapiepraktijk Maarten van Berlo, Helmond / Eindhoven
Fysiotherapie JVDI de Fysioclub, Helmond / Deurne / Gemert / Mierlo
Fysiotherapie en Training Kemps-Rijf, Aarle-Rixtel / Beek en Donk
Fysiotherapie Campanula, Asten 
Zorgboog in Balans, Helmond e.o.