Geheugenpolikliniek

U bevindt zich hier: Home | Speciale spreekuren | Geheugenpolikliniek

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Geheugenpolikliniek

Wat is de geheugenpoli?

Op de geheugenpoli worden onderzoeken verricht naar vergeetachtigheid (niet-pluis signalen) en/of veranderingen in het gedrag die belemmerend zijn voor het dagelijks functioneren. Het kan zijn dat u zelf deze klachten ervaart of dat uw naaste omgeving merkt dat er veranderingen zijn. Om duidelijkheid te krijgen wat hiervan de oorzaak zou kunnen zijn, wordt er onderzoek verricht door een team van ons ziekenhuis.

Wat kunt u verwachten?

De geheugenpoli van het Elkerliek ziekenhuis bestaat sinds 2004. Voor de geheugenpoli heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts. Raadpleeg daarom eerst de huisarts voordat u contact opneemt met de geheugenpoli. De huisarts zal dan een keuze kunnen maken om voor de afdeling Neurologie of Geriatrie te kiezen. Anders wordt de keus voor u gemaakt op grond van een aantal indicatoren.

Op de polikliniek Neurologie krijgt u eerst een gesprek met aansluitend een lichamelijk onderzoek door de neuroloog, waarna eventueel andere noodzakelijke onderzoeken worden afgesproken. U krijgt daarna eventueel op indicatie verder onderzoek bij de neuropsycholoog. Dit om de ernst van de vergeetachtigheid in kaart te brengen. Na verloop van enkele weken krijgt u van de neuroloog de uitslagen.

Contact

Uw huisarts geeft aan met wie u het beste contact op kunt nemen. Neem contact op met de polikliniek Neurologie, polikliniek Klinische Geriatrie of het GGZ via 0492-84 80 03.