Fertiliteitspolikliniek

U bevindt zich hier: Home | Speciale spreekuren | Fertiliteitspolikliniek

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Fertiliteitspolikliniek

Wat is de fertiliteitspolikliniek?

U heeft een zwangerschapswens, maar een spontane zwangerschap blijft uit. Dat kan reden zijn voor aanvullend onderzoek. Daarom is er in ons ziekenhuis een speciale fertiliteitspolikliniek. Verwijzing naar deze polikliniek kan via de huisarts of specialist plaatsvinden.

Wat kunt u verwachten?

Voor uw eerste bezoek krijgt u een vragenlijst toegestuurd. Die vult u thuis in en neemt u mee naar het eerste (kennismakings)gesprek op de polikliniek. Bij dit eerste gesprek is het wenselijk dat beide partners aanwezig zijn. Aansluitend volgt zo nodig een onderzoek van de vrouw en/of de man. Ook worden er afspraken gemaakt voor mogelijke vervolgonderzoeken. De fertillieitspolikliniek heeft op maandagavond een avondspreekuur.

Naast het routine oriënterend fertiliteitsonderzoek, vinden in het Elkerliek ziekenhuis ook de meer bewerkelijke vruchtbaarheidsbehandelingen plaats, zoals ovulatie-inductie met FSH-injecties, en geassisteerde voortplanting (inseminaties).

Pluim van Freya

Freya is de algemeen erkende, toonaangevende patiëntenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. In 2012 en 2013 kreeg het Elkerliek ziekenhuis al een pluim van deze vereniging. Ook in 2016 heeft het Elkerliek deze pluim in ontvangst mogen nemen.

Contact

Neem contact op met de polikliniek Gynaecologie en Verloskunde.