Diabetische voetpoli

U bevindt zich hier: Home | Speciale spreekuren | Diabetische voetpoli

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Diabetische voetpoli

Wat is de diabetische voetpoli?

De Diabetische voetpoli is een speciaal spreekuur voor diabetici met voetproblemen. Diabetespatiënten hebben door hun aandoening een grote kans op voetproblemen. Door deze problemen snel aan te pakken, kan voorkomen worden dat delen van de voet of de gehele voet geamputeerd moet worden. De speciale poli staat onder coördinatie van de vaatchirurg. Diabetes, oftewel suikerziekte, kan zowel de bloedvaten als de zenuwen in de voeten aantasten. Het gevolg daarvan is dat wondjes niet gevoeld worden en veel moeilijker genezen dan bij mensen zonder diabetes. Worden de voetproblemen niet op tijd aangepakt, dan kan dit uiteindelijk leiden tot amputaties.

Wat kunt u verwachten?

Patiënten op de voetpoli worden behandeld door een behandelteam van gespecialiseerde hulpverleners, onder leiding van een vaatchirurg. Het eerste consult wordt verricht door een verpleegkundig specialist in wondzorg. Deze kan de nodige onderzoeken aanvragen en spreekt het wondbeleid af. Tijdens het spreekuur is altijd een vaatchirurg aanwezig die zo nodig direct kan worden geconsulteerd. Ook een revalidatiearts of dermatoloog kunnen ondersteunen. Binnen 24 uur worden patiënten met acute problemen gezien, minder acute patiënten kunnen binnen een week terecht.

Contact

De Diabetische voetpoli is onderdeel van het vaatspreekuur op de polikliniek Chirurgie. Het vaatspreekuur vindt plaats in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond op dinsdagochtend en donderdag de hele dag. De donderdagochtend is gereserveerd voor diabetici met voetproblemen.