Veelgestelde vragen Dermatologie

U bevindt zich hier: Home | Specialismen en spreekuren | Dermatologie | Veelgestelde vragen Dermatologie

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Veelgestelde vragen Dermatologie

Is er een laser aanwezig?
Nee, er is geen laser op de poli dermatologie.

Worden er op de poli dermatologie ook botoxbehandelingen gedaan?
Ja, indien u als patiënt veel last heeft van overmatig transpireren kunt u hiervoor behandeld worden met o.a. botox.

Kan ik een combinatie afspraak maken?
Als u last heeft van verdachte plekjes, kunt u hiervoor een afspraak maken op een speciaal spreekuur. Op dit spreekuur beoordeelt de dermatoloog de plek(jes) en zo nodig wordt dit meteen behandeld. Verder zijn er ook een combinatiespreekuren met de reumatoloog, de kinderarts en de gynaecoloog.

Wordt ik direct behandeld bij de 1ste afspraak?
Dat ligt aan de aard van de klacht. In de meeste gevallen beoordeelt de dermatoloog eerst de klacht en maakt samen met u een behandelplan. Komt u voor een verdachte plek, dan wordt hier een afspraak voor gemaakt op een speciaal spreekuur. Indien nodig wordt deze plek dan meteen verwijderd.
 
Heb ik een verwijzing nodig?
Als U voor de 1ste keer bij de dermatoloog komt, of u komt voor een nieuwe klacht (ook al bent u onder behandeling bij de dermatoloog voor iets anders) heeft u een verwijzing nodig van de huisarts. Heeft u geen verwijzing en komt u toch op het spreekuur, dan kan het zijn dat uw ziektekostenverzekering de onkosten niet vergoedt.

Kan ik telefonisch een herhaalrecept bestellen?
Heeft u een herhaalrecept nodig, en is het niet langer dan een jaar geleden dat u op de poli dermatologie bent geweest dan kunt u telefonisch om een herhaalrecept vragen voor bepaalde medicatie.

Kunnen recepten rechtstreeks naar de apotheek gefaxt/ gemaild worden?
Nee, recepten worden momenteel aan de patiënt meegegeven of naar de patiënt opgestuurd. Recepten worden in principe niet gefaxt naar de apotheek.

Wat is de wachttijd voor een 1ste consult?
De actuele wachttijden van elk specialisme zijn hier terug te vinden.

Is er een speciaal allergie/eczeem spreekuur?
Ja, kinderen met eczeemklachten kunnen op onze poli een afspraak krijgen in combinatie met de kinderarts, waarbij gezamenlijk wordt gekeken naar de klachten en de behandelmogelijkheden. Verder kunnen er indien nodig plaktesten worden gedaan om allergieën op te sporen.