Dermatologie

U bevindt zich hier: Home | Specialismen en spreekuren | Dermatologie

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Dermatologie

Wat is Dermatologie?

Het specialisme Dermatologie houdt zich bezig met diagnostiek en behandeling van aandoeningen aan de huid, slijmvliezen, haren en nagels en van seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s). Officieel heet de leer van seksueel overdraagbare aan-doeningen venereologie. Daarom wordt Dermatologie ook wel Dermato-Venereologie genoemd. Een groot deel van de Nederlandse dermatologen is ook gespecialiseerd in flebologie; de diagnostiek en behandeling van spataderen.

Wat kunt u verwachten?

Alle dermatologen (of huidartsen) in het Elkerliek ziekenhuis zijn opgeleid in algemene dermatologie, venereologie en flebologie. Tevens zijn zij allen onderlegd in de dermatochirurgie, het weghalen van moedervlekken of huidkanker op het gehele lichaam. Daarnaast hebben zij ieder hun specifieke aandachtsgebieden. U wordt geholpen door de dermatoloog die het best thuis is in uw aandoening. Het kan ook zijn dat u tijdens een spreekuur in aanraking komt met een Arts in Opleiding (AIOS). Deze artsen in opleiding lopen stage bij ons ziekenhuis. Ze draaien zelfstandig spreekuur en voeren operaties uit onder directe supervisie van een van de andere artsen.

De artsen behandelen aandoeningen bij zowel volwassenen als kinderen. Hierbij moet u denken aan  eczeem, allergie, huidkanker, psoriasis, spataderen en andere huidproblemen. Daarbij blijven ze altijd op zoek naar de beste en meest innovatieve methoden.

Dermatologen in het Elkerliek Ziekenhuis behandelen niet alleen huidziekten, waarbij het onderzoek en behandeling volledig vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Zij geven ook advies en behandeling voor huidafwijkingen die niet door de zorgverzekeraar vergoed worden maar wel als cosmetisch storend worden ervaren. De Peelland Kliniek, gevestigd op de polikliniek Dermatologie van het Elkerliek Ziekenhuis biedt advies en behandeling op het gebied van cosmetische dermatologie.