Gezinsgerichte zorg

U bevindt zich hier: Home | Afdelingen | Centrum Geboorte & Gezin | Gezinsgerichte zorg

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Gezinsgerichte zorg

Kind met vader en moeder

Onze visie is dat jij, je baby en je partner altijd bij elkaar blijven. Je verblijft samen op één gezinssuite, waar uiteraard ook andere kinderen uit het gezin op bezoek kunnen komen. Wij stemmen onze zorg zo goed mogelijk af op jouw gezin. Je hebt één verpleegkundige als vast aanspreekpunt. Er is tijd en aandacht voor het aanleren van de verzorging van je baby. Ook je partner wordt daar uiteraard bij betrokken, zodat er een soepele overgang is tussen het ziekenhuis en thuis. Bevallen in het Centrum voor Geboorte & Gezin voelt als thuis. Veilig en vertrouwd.

"We kunnen hier echt als gezin samen zijn."

Lia en Bob werden onlangs de trotse ouders van tweelingjongens Mees en Milan. Ze werden geboren op hun moeders’ verjaardag. Een prachtig cadeau! Omdat de jongens iets te vroeg ter wereld kwamen, verblijven ze in een gezinssuite in het Centrum voor Geboorte en Gezin. Lia: “Onze andere zonen van 3 en 2 jaar zijn ook in het Elkerliek geboren. En ook zij moesten even in het ziekenhuis blijven. Er waren toen nog geen suites, dus lagen de jongens beneden op de kinderafdeling en ik boven. Dat was vervelend, je wilt je kinderen bij je hebben. Ook met voeden was dat geen ideale situatie.”
 
Mees en Milan liggen op een extra grote suite, speciaal voor tweelingen. Op elke suite in het Centrum voor Geboorte en Gezin mogen twee ouders blijven slapen. Andere gezinsleden en bezoekers zijn er van harte welkom. De gezinssuites zijn van alle gemakken voorzien en hebben een eigen badkamer. 
 
Bob: “We kunnen hier echt als gezin samen zijn. Mees en Milan lagen een week in de couveuse, gewoon hier op de kamer. Wat ik ook heel fijn vind, is dat het er niet klinisch uitziet. En de sfeer op de afdeling is heel gemoedelijk. Ze doen er alles aan om het zoveel mogelijk als thuis te laten zijn.”
  
“De rust en privacy zijn prettig”, geeft Lia aan. “Verder vind ik het fijn dat ik meteen alle informatie van de artsen en verpleegkundigen zelf krijgt, omdat ik steeds bij de jongens ben. Ook mogen we de hele dag bezoek ontvangen en zijn dus niet gebonden aan een bezoekuur waarin iedereen tegelijk komt. Natuurlijk hopen we dat we zo snel mogelijk samen naar huis mogen. Tot die tijd zijn we hier op de juiste plek.”