Geboorteaangifte doen in het Elkerliek

U bevindt zich hier: Home | Afdelingen | Centrum Geboorte & Gezin | Geboorteaangifte doen in het Elkerliek

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Geboorteaangifte doen in het Elkerliek

Bij de geboorte van een kindje moet uiterlijk binnen drie werkdagen de geboorteaangifte gedaan worden bij de gemeente waar het kind geboren is. Is de derde dag een zaterdag, zondag of feestdag? Dan mag je de aangifte nog op de eerste werkdag erna doen. Als je kindje wordt geboren in het Centrum voor Geboorte en Gezin van het Elkerliek, dan dient aangifte gedaan worden bij de gemeente Helmond.

Digitaal aangifte doen in het Elkerliek
Is je kind geboren in het Elkerliek, dan kan geboorteaangifte online gedaan worden in het ziekenhuis. Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dit kan op eigen mobiel, tablet of laptop, of op de beveiligde tablet van de gemeente, aanwezig bij het Centrum voor Geboorte en Gezin.
Inloggen met DigiD (moeder én vader of moeder alleen) is verplicht. Als je kind al voor de geboorte is erkend, vul dan bij de aangifte ook het aangiftenummer van de erkenning in.
Het ziekenhuis of de verloskundige praktijk krijgt na de digitale aangifte automatisch een e-mail om de geboorte te bevestigen. De geboorteaangifte is dan helemaal geregeld in het ziekenhuis.