Welkom in onze nieuwe huiskamer

U bevindt zich hier: Home | Weblogs | Welkom in onze nieuwe huiskamer

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Welkom in onze nieuwe huiskamer

Geplaatst: 16-11-2015

Een ziekenhuishal. U kent het wel. Een balie, koffiehoekje, bloemenwinkeltje en vooral veel wegwijzers. Om er maar weer snel weg te zijn. Op weg naar een patiënt of een polikliniek. Vrolijk word je er niet van, maar dat is in het ziekenhuis ook niet de bedoeling, zo werd lange tijd gedacht. Maar tijden veranderen. Service, aandacht, gastvrijheid en klantvriendelijkheid behoren inmiddels tot de belangrijkste pijlers onder de diensten die een ziekenhuis verleent. Zo ook in ons ziekenhuis in Helmond.

In november wordt onze nieuwe hal feestelijk geopend. Vanaf dat moment is die hal onze huiskamer. Een huiskamer waar het wachten veraangenaamd wordt, waar een prettige sfeer hangt, ’s middags een pianist de vleugel bespeelt en waar warme huiselijkheid gecombineerd wordt met een moderne, eigentijdse uitstraling. Een plek waar je even tot rust kunt komen na een emotioneel gesprek en waar je een écht lekkere kop koffie kunt drinken.
 
Blikvanger van de huiskamer is de nieuwe koepelwand. Deze wand is op een bijzonder creatieve manier gevuld door de Eindhovense kunstenares Gery Bouw. Mooi aangelicht met spots, brengt deze wand, met natuurlijke afbeeldingen, de buitenwereld naar binnen.

Ook de zitjes, de digitale leestafels met internet, informatiepagina’s en digitale spelletjes, zorgen ervoor dat onze bezoekers zich, nóg meer dan vroeger, welkom voelen in de hal van het ziekenhuis.
Het mag wat kosten, hoor ik u al zeggen. Maar wees gerust, de complete aankleding heeft het ziekenhuis, door de bijdragen van sponsors, niets gekost.

Namens het hele ziekenhuis mag ik u van harte welkom heten in de nieuwe hal van ons ziekenhuis, in onze nieuwe huiskamer. En heeft u wensen, op- of aanmerkingen, laat ze gerust horen. In een mooie huiskamer, in een goed ziekenhuis, wordt natuurlijk geluisterd naar de opmerkingen van het bezoek.

Frans van Dijk
Manager Facilitair bedrijf Elkerliek

6548 keer gelezen

Meer Weblogs

 • Video-afspraken maken behandelingen op afstand mogelijk

  29-7-2020

  ‘Al jaren wilde ik graag meer doen met video-afspraken. Dit wordt ook wel beeldbellen of consult op afstand genoemd. Dit om efficiënter te werken, maar het past ook bij mijn drang om de zorg te vernieuwen,......

  Lees verder

 • 'Corona-nazorg, een hele uitdaging!'

  15-6-2020

  Elske Berkvens (klinisch fysiotherapeut) en Hester van Groningen (longarts) vertellen hoe het Elkerliek en regionale zorgpartners gezamenlijk een corona nazorgtraject hebben opgezet....

  Lees verder

 • ‘Vliegende kiep’ op de SEH

  1-4-2020

  De komende tijd brengen we een aantal medewerkers uit het Elkerliek in beeld voor wie hun werk sterk veranderd is in deze coronatijd. Als eerst komt Hetty Bouwman aan het woord. Hetty werkt normaal......

  Lees verder

Weblog overzicht