‘Vliegende kiep’ op de SEH

U bevindt zich hier: Home | Weblogs | ‘Vliegende kiep’ op de SEH

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

‘Vliegende kiep’ op de SEH

Geplaatst: 1-4-2020

De komende tijd brengen we een aantal medewerkers uit het Elkerliek in beeld voor wie hun werk sterk veranderd is in deze coronatijd. Als eerst komt Hetty Bouwman aan het woord. Hetty werkt normaal als echocardiografist bij de hartfunctie en springt momenteel als oud-verpleegkundige bij op de Spoedeisende Hulp.Hetty: "Toen de werkzaamheden op onze eigen poli’s bij de hartfunctie door corona terugliepen, heb ik me aangemeld bij het flexbureau om bij te springen waar dat nodig is. Ze zochten oud-verpleegkundigen. Mijn functie is hartfunctielaborant, maar ik ben jarenlang cardiologisch verpleegkundige geweest.

Het is geweldig om te zien hoe goed alles georganiseerd is om je in korte tijd klaar te stomen en alles op te frissen. Ik heb een bootcamp gehad en in de dagen dat ik moest wachten heb ik via de online leeromgeving me alvast zelf verdiept in de onderwerpen die nu belangrijk zijn.

Vorige week werd ik voor het eerst ingezet op de Spoedeisende Hulp (SEH), bij de extra SEH bedden van de tijdelijke observatie unit. Dat is het deel van de SEH met niet-verdachte patiënten. Daarnaast word ik ter ondersteuning ingezet op het deel waar de coronaverdachte patiënten binnenkomen.

Ik heb nu twee diensten gedraaid in een verpleegkundig team met een SEH-verpleegkundige en een OK-assistent. We vullen elkaar aan en leren heel veel van elkaar. Dat werkt fantastisch. We worden goed ingewerkt. Hoe vraag je bloedonderzoek aan, hoe gaat de omkleedprocedure, hoe werken we in het elektronisch patiëntdossier? Ook de artsen zijn heel geduldig in dingen uitleggen. Als gespecialiseerd verpleegkundige ben ik op de SEH nu eigenlijk een vliegende kiep. Ik neem o.a. bloed aan voor het lab, vervoer mensen naar de röntgen, prik infuusjes, maak ECG’s etc. De sfeer is goed, ondanks dat er ook veel schrijnende situaties en verdrietige momenten zijn.

Op dit moment is mijn inzet nog niet voor al mijn contracturen nodig. De uren die overblijven gebruik ik vooral om nog meer te leren via de online leeromgeving of door protocollen door te nemen. Ik leer veel nieuwe collega’s kennen. En het is ook heel bijzonder om collega’s terug te zien die ik zelf vroeger als leerling heb begeleid. Nu leggen zij mij heel gedreven en professioneel uit hoe ik zo goed mogelijk kan bijdragen."

3434 keer gelezen

Meer Weblogs

 • Video-afspraken maken behandelingen op afstand mogelijk

  29-7-2020

  ‘Al jaren wilde ik graag meer doen met video-afspraken. Dit wordt ook wel beeldbellen of consult op afstand genoemd. Dit om efficiënter te werken, maar het past ook bij mijn drang om de zorg te vernieuwen,......

  Lees verder

 • 'Corona-nazorg, een hele uitdaging!'

  15-6-2020

  Elske Berkvens (klinisch fysiotherapeut) en Hester van Groningen (longarts) vertellen hoe het Elkerliek en regionale zorgpartners gezamenlijk een corona nazorgtraject hebben opgezet....

  Lees verder

 • ‘Vliegende kiep’ op de SEH

  1-4-2020

  De komende tijd brengen we een aantal medewerkers uit het Elkerliek in beeld voor wie hun werk sterk veranderd is in deze coronatijd. Als eerst komt Hetty Bouwman aan het woord. Hetty werkt normaal......

  Lees verder

Weblog overzicht