Mensen met migraine zijn toppers, maar ........

U bevindt zich hier: Home | Weblogs | Mensen met migraine zijn toppers, maar ........

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Mensen met migraine zijn toppers, maar ........

Geplaatst: 19-5-2014

Als ik een bedrijf zou starten, dan zou ik het wel weten. Een groot deel van mijn personeelsbestand zou bestaan uit mensen met migraine. De toewijding, het verantwoordelijkheidsgevoel van patiënten met deze aandoening is ongeëvenaard. Dat laat wetenschappelijk onderzoek zien, maar dat zie ik ook in mijn dagelijkse praktijk. Mensen met migraine zijn toppers, maar... je moet er wel een beetje zuinig op zijn.

Ook dat laatste merk ik in mijn praktijk, waar ik veel migraine-patiënten zie. Mensen die in de medische wereld vaak op onbegrip stuiten. En juist dat is funest. Het eerste wat deze patiëntengroep nodig heeft is een begripvolle dokter. Iemand die uitlegt dat migraine aangeboren is; een chronische ziekte, waar je niet meer vanaf komt, maar waar je mee moet leren omgaan. Een arts is in dat proces een adviseur, die samen met de patiënt op zoek gaat naar die beste omgangsvorm.

Onlangs vertelde een patiënt me dat hij probeerde om via zijn gedachten zijn migraineklachten te verminderen. Het is een voorbeeld van een creatieve benadering, die ook in de theorie al vaker beschreven is. Kern is dat door de zenuwcellen op een prettige manier in beweging te brengen, de stress verlaagd kan worden. Een mooie gedachte.

Of ik nog ooit een nieuw bedrijf opstart, weet ik niet. Mijn personeelsadvertentie heb ik in ieder geval al klaar. En tot die tijd probeer ik mensen met migraine zo goed mogelijk bij te staan. Een mooi vak met mooie mensen.

Udo Dijkstra
Neuroloog en migrainoloog

 

9355 keer gelezen

Meer Weblogs

 • Video-afspraken maken behandelingen op afstand mogelijk

  29-7-2020

  ‘Al jaren wilde ik graag meer doen met video-afspraken. Dit wordt ook wel beeldbellen of consult op afstand genoemd. Dit om efficiënter te werken, maar het past ook bij mijn drang om de zorg te vernieuwen,......

  Lees verder

 • 'Corona-nazorg, een hele uitdaging!'

  15-6-2020

  Elske Berkvens (klinisch fysiotherapeut) en Hester van Groningen (longarts) vertellen hoe het Elkerliek en regionale zorgpartners gezamenlijk een corona nazorgtraject hebben opgezet....

  Lees verder

 • ‘Vliegende kiep’ op de SEH

  1-4-2020

  De komende tijd brengen we een aantal medewerkers uit het Elkerliek in beeld voor wie hun werk sterk veranderd is in deze coronatijd. Als eerst komt Hetty Bouwman aan het woord. Hetty werkt normaal......

  Lees verder

Weblog overzicht