Beweegroute

U bevindt zich hier: Home | Afspraak en opname | Beweegroute

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Beweegroute

Kwiek in het Elkerliek!

“Hoe kan ik er zelf voor zorgen dat ik zo gezond mogelijk oud word?”
Die vraag wordt steeds vaker gesteld. Het antwoord is: “bewegen!” 

Door regelmatig te bewegen blijft u lichamelijk fitter en voelt u zich ook psychisch beter. Dat geldt voor alle leeftijden. Zeker ook op oudere leeftijd, is in beweging blijven heel belangrijk. Het liefst 2,5 uur per week, verspreid over verschillende dagen.

Bewegen in het ziekenhuis?

Jazeker! Volg als u hier bent de beweegroute Kwiek in het Elkerliek. U herkent Kwiek aan de oranje figuurtjes op de wanden, vooral bij de liften in de buurt. Bij elk figuurtje staat wat u kunt doen om fit te blijven. Er zijn ook zittende oefeningen!

Als u aan bed gebonden bent, doe dan mee met de beweegvideo’s op de bedside terminal. Rustige oefeningen, die u helpen bij uw herstel. Als de oefeningen goed gaan, kunt u ze wat zwaarder maken met beweegmaterialen uit de beweegbox. Op iedere afdeling staat er een. Vraag uw arts, fysiotherapeut of verpleegkundige gerust hoe het werkt.
 
Kom in beweging en voel het resultaat! Met deze oefeningen werkt u aan uw balans, kracht en uithoudingsvermogen. Dat is goed voor uw herstel!

Bewegen is ook heel goed én leuk om samen te doen. Stimuleer uw medepatiënten. Daag ze uit. Of vraag uw bezoek om mee te doen.

Eenmaal thuis

Blijf ook thuis in beweging. Herhaal de oefeningen die u hier in het Elkerliek hebt gedaan. Of begin bijvoorbeeld eens met 2x per dag 10 minuten te wandelen. Stap twee haltes eerder uit de bus, fiets rustig een blokje om op een mooie dag. Bladeren vegen of stofzuigen telt ook mee! Blijf KWIEK, in en buiten het Elkerliek!

Bewegen heeft alleen maar voordelen! 

  • Regelmatig bewegen is goed voor een beter herstel
  • Bewegen zorg ervoor dat u beter slaapt
  • Bewegen geeft u een fitter gevoel
  • Bewegen is goed voor uw ademhaling en bloedcirculatie
  • Bewegen is goed voor uw spieren, gewrichten en botten
  • Bewegen is goed voor uw stofwisseling en weerstand
    en  
  • Bewegen is goed voor uw geheugen en humeur!

ps. Wist u dat u met lachen ongeveer 20 spieren gebruikt? Veel doen dus!