Recepten

U bevindt zich hier: Home | Specialismen en spreekuren | Apotheek | Recepten

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Recepten

Met een geldig recept, kunt u uw medicijnen in de Elkerliek apotheek afhalen. U kunt eenmalig bij de Elkerliek apotheek langsgaan na uw bezoek aan de polikliniek of na een opname, maar u kunt ook al uw (herhaal)recepten door ons laten afhandelen.

Wat is een geldig recept?

Een geldig recept is een recept uitgeschreven en ondertekend door een arts, of een herhalingsrecept verstrekt door een apotheek. Het recept mag niet ouder zijn dan 1 jaar. In deze apotheek is voor de anticonceptiepil en insuline alleen de eerste keer een recept nodig. Daarna kunnen deze middelen zonder recept worden herhaald. U kunt uw recept inleveren aan de balie van de Elkerliek Apotheek. Wij maken het geneesmiddel dan meteen voor u klaar.

Geneesmiddelen voor kleine kwaaltjes, gezondheidsartikelen, huidverzorgingsproducten en verbandmaterialen kunt u bij ons ook zonder recept kopen.

Wij brengen uw vaste apotheek op de hoogte

Wilt u zowel van uw vaste apotheek als van de Elkerliek apotheek gebruikmaken, dan brengen wij uw vaste apotheek op de hoogte van de geneesmiddelen die u van ons mee krijgt. U kunt dus zonder problemen geneesmiddelen afhalen bij de Elkerliek apotheek, terwijl u daarnaast bij uw eigen apotheek blijft.

Alles komt in uw medicatiedossier!

De Elkerliek apotheek heeft een computerkoppeling met alle apotheken in de regio Helmond. Dit betekent dat wij werken in uw medicatiedossier van uw vaste apotheek.

Woont u in een andere regio?

Indien u in uw eigen apotheek geen toestemming heeft gegeven, of wij kunnen om een andere reden uw complete medicatiedossier niet inzien, dan kunnen wij geen medicatiebewaking uitvoeren. Dit betekent dat wij zonder volledig medicatieoverzicht geen geneesmiddelen af kunnen leveren. Neem daarom als u geen toestemming heeft gegeven of in de regio Twente/Nijmegen woont, altijd een overzicht van uw medicijnen mee naar onze apotheek.

Toestemming uitwisseling gegevens

Als u niet wilt dat wij gegevens van u opvragen bij uw vaste apotheek of huisarts, kunt u dit bij ons aangeven. Dit geldt ook als u niet wilt dat wij uw gegevens terugkoppelen aan uw vaste apotheek of huisarts.