Elkerliek Apotheek & Dienstapotheek Elkerliek

U bevindt zich hier: Home | Specialismen en spreekuren | Apotheek

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Elkerliek Apotheek & Dienstapotheek Elkerliek

Elkerliek Apotheek

De Elkerliek Apotheek bevindt zich in de centrale hal van het Elkerliek in Helmond. U kunt hier uw geneesmiddelen voor thuis afhalen, bijvoorbeeld na uw bezoek aan de polikliniek of als u na een opname naar huis gaat. U kunt bij ons terecht voor medicijnen op recept, advies, zelfzorgmedicatie en hulpmiddelen.

De apotheek is een schakelpunt tussen het ziekenhuis, uw huisarts en uw vaste apotheek. U maakt zelf de keuze bij welke apotheek u uw geneesmiddelen haalt. U kunt eenmalig bij de Elkerliek Apotheek langsgaan na uw bezoek aan de polikliniek of na een opname, maar u kunt ook al uw (herhaal)recepten door ons laten afhandelen.
Kijk hier voor de openingstijden van de Elkerliek Apotheek.

Dienstapotheek Elkerliek

De dienstapotheek is uitsluitend bedoeld voor spoedgevallen en is geopend van 18.00 uur tot 08.00 uur de volgende ochtend en op zon- en feestdagen. De Elkerliek Apotheek is Dienstapotheek voor de hele regio. Bij een spoedgeval heeft u van de dienstdoende huisarts of specialist een recept ontvangen voor een geneesmiddel en/of een medisch hulpmiddel, waarvan het gebruik niet kan wachten tot uw eigen apotheek geopend is. De tarieven van de dienstapotheek zijn hoger dan van een gewone apotheek. 

Ziekenhuisapotheek

De ziekenhuisapotheek regelt de farmaceutische zorg voor de opgenomen patiënten in het Elkerliek en de patiënten die voor een dagbehandeling komen. Verder verzorgt de ziekenhuisapotheek de farmaceutische dienstverlening voor de stichting Zorgboog. De ziekenhuisapotheek is gevestigd op de tweede etage naast de afdeling Radiologie. Zie ook Klinische Farmacie.