Anesthesiologie

U bevindt zich hier: Home | Specialismen en spreekuren | Anesthesiologie

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Anesthesiologie

Moet u een operatie ondergaan? Dan is een vorm van verdoving (anesthesie) nodig. De volgende vormen van anesthesie zijn mogelijk:

  • Algehele anesthesie (narcose), het hele lichaam wordt verdoofd en u bent tijdelijk buiten bewustzijn.
  • Regionale anesthesie, een deel van uw lichaam wordt gevoelloos gemaakt, zoals een arm of een been. Een voorbeeld is de ruggenprik.
  • Lokale of plaatselijke verdoving, waarbij alleen een stukje van de huid verdoofd wordt om bijvoorbeeld een wond te hechten.

Welke verdoving het meest geschikt voor u is, wordt vooraf door de anesthesioloog met u besproken. Dit hangt onder meer af van uw leeftijd, lichamelijke conditie en de operatie die u moet ondergaan. Hiervoor wordt een afspraak met u ingepland op de polikliniek anesthesiologie.

Ook tijdens een operatie is de anesthesioloog actief om vitale functies zoals ademhaling, bloedsomloop, bewustzijn, temperatuur en bloedwaarden te controleren. Na afloop van de operatie wordt u naar de verkoeverkamer gebracht. Hier kunt u in alle rust bijkomen, voordat u weer naar de verpleegafdeling gaat. Voor kinderen is er in het Elkerliek ziekenhuis een speciale kinderverkoeverkamer.

Meer weten?

Kijkt u eens op ondernarcose.nl. Hier is nog meer uitgebreide informatie te vinden. Omdat het Elkerliek Ziekenhuis haar eigen lokale beleid hanteert, kan het zijn dat het ziekenhuis in de praktijk op enkele kleine punten afwijkt van wat er op die site vermeld staat.

Pijncentrum

Een deel van de anesthesiologen van het Elkerliek ziekenhuis is ook pijnspecialist. Dit betekent dat zij niet alleen zorgdragen voor acute pijnbestrijding maar ook voor chronische pijnbestrijding. Dit gebeurt op het pijncentrum. Wilt u meer weten over het pijncentrum, neemt u eens een kijkje op de pijnpolikliniek.

Naar de kindersite