Wie is mijn dokter?Kluijtmans, mevrouw E.

Physician Assistant (Plastische chirurgie) in het Elkerliek ziekenhuis

BIG-nummer: 29042625981

Opleidingen

  • A-Verpleegkundige
  • IC/CCU
  • Master physician Assistant

Aandachtsgebieden

Plastische chirurgie en laserbehandelingen.

Werkzaam in het Elkerliek sinds

1993

Persoonlijke noot

Eveline Kluijtmans is een van de eerste Physician Assistants plastische chirurgie in Nederland. Kluijtmans is nauw betrokken bij de voorbereidingen en de nazorg van uw behandeling. Na haar opleiding tot Intensive Care verpleegkundige en later de opleiding tot Spoedeisende Hulp verpleegkundige, volgde zij een uitgebreide opleiding tot een professionele ondersteuner van de plastisch chirurg. Als spin in het web zult u haar regelmatig ontmoeten tijdens uw behandeltraject.

Wat is een Physician Assistant?

Physician assistant (kortweg PA) is de naam van een relatief nieuw beroep èn een nieuwe functie in de gezondheidszorg in Nederland en werd in 2000 in Nederland geïntroduceerd naar Amerikaans model. In Amerika werken inmiddels zo'n 85.000 PA's.

Het beroep PA is gepositioneerd in het medisch continuüm. De PA werkt onder supervisie van de specialist of huisarts en biedt professionele medische zorg. Verwacht wordt dat de introductie van het beroep PA in Nederland zal leiden tot meer continuïteit en kwaliteit in de gezondheidszorg en tot een verhoging van efficiency en arbeidsproductiviteit in zowel de eerste- als in de tweedelijns zorg. 

(Bron: www.napa.nl)  

 

Specialisme:

Kluijtmans, mevrouw E.