VoedingGezonde voeding is belangrijk voor ieder mens, maar zeker voor de zieke mens. Het kan bijdragen aan de genezing. Daarbij gaat het niet alleen om de noodzakelijke voedingsstoffen. Ook zaken als een smakelijk opgediende maaltijd, een mooi gedecoreerd bord en schoon bestek spelen een grote rol.

In de keuken van het Elkerliek ziekenhuis bereiden de koks dagelijks de warme maaltijden voor patiënten en medewerkers. ’s Ochtends vullen patiënten hun maaltijdkeuze van die dag in op een formulier. Dezelfde avond wordt de maaltijd aan bed geserveerd door de voedingsassisenten.

Broodbuffetwagen

Ontbijt, lunch, tussendoortjes en dranken kiezen patiënten van een broodbuffetwagen. Zes keer per dag komt de voedingsassistente aan bed met een groot assortiment. Wanneer u een speciaal dieet volgt is de voedingsassistente hier van op de hoogte. Zij kan u helpen met uw keuze.

Feestmenu

Patiënten die jarig zijn of een andere feestelijke gebeurtenis te vieren hebben, krijgen een feestmenu aangeboden van het ziekenhuis. Een van de koks komt de speciale feestmaaltijd aan bed uitserveren aan de patiënt en een gast.

Eten in het restaurant op de begane grond

Patiënten voor wie het medisch verantwoord is, mogen de avondmaaltijd nuttigen in het restaurant op de begane grond. Patiënten mogen ook familieleden/mantelzorgers meenemen naar het restaurant. Zij kunnen daar de avondmaaltijd gebruiken tegen betaling. Bij de verpleegkundigen op de afdeling en de voedingsassistenten kunt u terecht voor informatie en de benodigde vouchers.

Automaten

Op de begane grond bij de spoedeisende hulp bevindt zich een automatenvoorziening waar u diverse etenswaren, versnaperingen, koffie en thee kunt verkrijgen. U kunt met muntgeld betalen.