Fysiotherapie gedurende de periode van chemotherapie/radiotherapieWat is Fysiotherapie gedurende de periode van chemotherapie/radiotherapie?

Uit onderzoek is gebleken dat het volgen van een trainingsprogramma tijdens de periode van behandeling: (chemo- en/of radiotherapie), de neveneffecten aanzienlijk in positieve zin kunnen worden beïnvloed. Door een programma dat gebaseerd is op conditie, kracht en vaardigheid kunnen vermoeidheid, misselijkheid en pijn worden verminderd. Ook op de momenten dat u zich niet zo goed voelt wordt het programma dusdanig aangepast dat u het zonder problemen kunt volgen.

Wat kunt u verwachten?

Het programma vindt twee keer per week plaats (locaties Helmond en Deurne), duurt ongeveer 50 minuten, start (het liefst) voor de eerste chemokuur en loopt door tot twee weken nadat de laatste kuur is afgerond. De trainingen worden gegeven door een oncologiefysiotherapeut. Dit betekent dat het in de meeste gevallen zo’n vier tot vijf maanden duurt. Het wordt als “chronische fysiotherapie” gedeclareerd (fysiotherapie tijdens chemotherapie) waardoor de eerste 20 behandelingen voor eigen rekening komen of door uw aanvullende verzekering kunnen worden gedekt (zie polisblad) en vanaf de 21ste behandeling wordt vergoed door de basisverzekering.

Contact

U kunt zich opgeven via de behandelend specialist of huisarts door u aan te melden bij het secretariaat van de revalidatieafdeling van het Elkerliek ziekenhuis te Helmond. Er zal met u een afspraak gemaakt worden voor een intakegesprek waarna het programma zal starten.  

Heeft u nog vragen over dit programma?
Neem dan contact op met de afdeling Revalidatie 0492 - 59 56 20