Veelgestelde vragen RadiologieWat zijn de openingstijden van de afdeling radiologie?
Helmond: Maandag t/m vrijdag: 8:00-16:45 uur.
Deurne: Maandag t/m donderdag: 8.15 uur- 16:45 uur, vrijdag: 8:15-12:30 uur.

Moet ik altijd een afspraak maken voor een onderzoek op de afdeling radiologie?
Voor de volgende onderzoeken dient u een afspraak te maken:

  • Echografie
  • Mammografie
  • Dexa meting (botdichtheidsmeting)
  • MRI-scan
  • CT-scan
  • Spine (scoliosebepaling)
  • Oesophagus (slokdarm)/maag

Voor alle overige röntgenfoto’s kunt  u een afspraak maken maar dit is niet noodzakelijk. U kunt hiervoor ook tijdens de reguliere openingstijden op basis van vrije inloop door ons geholpen worden.
Een verwijsbrief van uw behandelend arts is voor alle onderzoeken vereist. Vergeet u niet om deze verwijsbrief mee te nemen.
Belt u ons gerust  als u twijfelt of een afspraak nodig is.

Hoe kan ik  mijn afspraak verzetten?
Als u een afspraak wil verzetten kunt u contact opnemen met de afdeling radiologie 0492-595606.

Ik heb een afspraak voor een  MRI-scan op zaterdag/zondag of in de avond kan dat?
Om de toegangstijd voor dit onderzoek zo kort mogelijk te houden worden MRI onderzoeken ook in het weekend en tijdens de avonduren uitgevoerd.

Wanneer heeft de arts de uitslag van mijn onderzoek?
Indien u door uw huisarts bent doorverwezen voor onderzoek op de afdeling radiologie, zal de uitslag van het onderzoek naar uw huisarts worden gestuurd. Uw huisarts zal de uitslag ontvangen binnen 5 werkdagen na het uitvoeren van het onderzoek. Indien u door uw behandelend specialist bent doorverwezen voor onderzoek op de afdeling radiologie, krijgt u de uitslag van deze specialist tijdens de afspraak die hiervoor met u gemaakt is door de polikliniek. Indien u nog geen vervolgafspraak heeft, kunt u contact opnemen met de polikliniek van uw behandelend specialist.

Ik ben (mogelijk) zwanger. Kan ik dan wel een radiologisch onderzoek of behandeling ondergaan?
Als u zwanger bent of denkt te zijn adviseren wij  u contact op te nemen met de afdeling radiologie. Voor echografie zijn er geen beperkingen.

Kan ik mijn radiologiebeelden opvragen?
U kunt uw radiologiebeelden bij ons opvragen. Wij zullen de beelden van uw onderzoek per email naar u verzenden. Hiervoor hebben wij een geldig emailadres en mobiel telefoonnummer nodig. Deze kunt u via www.elkerliek.nl/MijnElkerliek toevoegen aan uw dossier indien dit nog niet het geval is. De beelden moeten minstens 14 dagen geleden gemaakt zijn voordat wij deze mogen verzenden.

Wat zijn de kosten van mijn onderzoek?
Stel een vraag over uw nota via een E-consult in de MijnElkerliek omgeving. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Zorgadministratie, telefoon: 0492-595383 (elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur), E-mail: infonota@elkerliek.nl
Bij vragen over betalingen kunt u contact opnemen met de Financiële Administratie, telefoon: 0492-595378 (tijdens kantooruren), E-mail: infonota@elkerliek.nl
Verder verwijzen wij u naar onze algemene pagina over Kosten van uw behandeling.