Hygiëne in het Elkerliek is heel belangrijk, ook voor u!Iedere patiënt is bij opname of behandeling in een ziekenhuis extra vatbaar voor een infecties. Veel infecties worden via direct contact of door de lucht overgedragen. Als bezoeker kunt u een steentje bijdragen aan het voorkomen hiervan. Daarom vragen wij u om, als u in het ziekenhuis bent, steeds het volgende te doen:

  • Was uw handen bij zichtbare vervuiling, na toiletgebruik of na hoesten of niezen in de hand. Beter is het om te hoesten of niezen in de ellenboogholte of papieren zakdoek en niet in de ruimte. Gebruik papieren zakdoeken eenmalig.
  • Als uw handen zichtbaar schoon zijn, kunt u ook gebruik maken van de handgel die overal in het ziekenhuis in pompjes hangt. Desinfecteer uw handen voor en na verzorgende handelingen zoals bij het helpen van een patiënt. Houd als u verkouden bent minstens 1,5 meter afstand tot anderen.
  • Bij elke ingang vindt u mondneusmaskers. U mag deze opzetten tijdens uw bezoek als u dat prettig vindt, bijvoorbeeld als u verkouden bent. Het is niet verplicht. U kunt er op de afdeling ook om vragen. Gebruik ze maar één keer en gooi ze na gebruik weg.

De medewerkers van het Elkerliek treffen - zichtbaar voor u - de volgende voorzorgsmaatregelen:

  • Zij heten u welkom zonder handen te schudden.
  • Zij houden zich aan de richtlijnen voor handhygiëne van de World Health Organization.
  • Zij dragen als ze verkouden zijn mondneusmaskers als contact met u of de patiënt binnen 1,5 meter noodzakelijk is.