ActueelEveline de Bont nieuw lid raad van bestuur Elkerliek ziekenhuis

24 maart 2017

Prof. dr. Eveline de Bont

Prof. Dr. Eveline de Bont treedt per 1 juni as. aan als lid van de raad van bestuur van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Samen met huidig bestuurslid Jean-Pierre van Beers vormt zij dan de tweehoofdige raad van bestuur. Betty van de Walle, bestuursvoorzitter van het Elkerliek, vertrekt per 1 mei. Eveline de Bont is hoogleraar Kindergeneeskunde, in het bijzonder de kinderoncologie-hematologie bij de Faculteit Medische Wetenschappen van het UMCG Groningen. Sinds 2009 is zij hoofd van de afdeling Kinderoncologie/Hematologie in het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG.

Eveline de Bont (Helmond, 1960) studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zij vervolgde haar opleiding tot kinderarts aan de Rijksuniversiteit Groningen en kreeg een aanstelling als kinderarts/oncoloog/hematoloog bij de afdeling Kinderoncologie/Hematologie in het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG. In 1999 promoveerde zij bij de RUG. Vanaf 2001 heeft Eveline de Bont diverse leidinggevende en bestuurlijke opleidingen gevolgd.

Eveline de Bont zal met haar visie op de “patiënt centraal”, patiëntveiligheid en zorginnovaties van toegevoegde waarde zijn voor het Elkerliek ziekenhuis. Eveline de Bont: “Ik vind het een uitdaging om samen met de medewerkers de zorg voor iedere patiënt goed te organiseren. Ik lever graag een bijdrage aan de ingezette koers en ambities van het Elkerliek ziekenhuis en wil samen met alle betrokkenen verder bouwen aan een toekomstgericht en sterk ziekenhuis.“

Pieter van Geel, voorzitter raad van toezicht van het Elkerliek, heeft er alle vertrouwen in dat Eveline de Bont past bij de mensgerichte cultuur van het ziekenhuis. “Eveline de Bont staat bekend om haar inspirerende, motiverende leiderschap stijl en creativiteit. De raad van toezicht is ervan overtuigd dat zij samen met Jean-Pierre van Beers een sterk team zal vormen.”

Meer nieuws