ActueelElkerliek krijgt keurmerk seniorvriendelijk

11 oktober 2017

Vandaag heeft het Elkerliek ziekenhuis het keurmerk “seniorvriendelijk” gekregen. Dit keurmerk is in 2013 ontwikkeld door seniorenorganisatie KBO-PCOB en wordt elke twee jaar uitgereikt.  “Ook dit jaar kwamen we weer erg goed uit de test, waarvan de eisen steeds zwaarder worden. Enerzijds zijn we daar trots op, aan de andere kant vinden we het eigenlijk niet meer dan normaal. Goede zorg voor ouderen is in het Elkerliek erg belangrijk” aldus Hanny Bloemen, een van de geriaters.

De zorg voor kwetsbare ouderen is in het Elkerliek al jaren een van de speerpunten. De geriaters – speciaal opgeleide specialisten voor oudere patiënten met meerdere aandoeningen-, spelen daar een centrale rol in. Zij behandelen zelf of geven advies aan hun collega’s in het ziekenhuis als een oudere op een andere afdeling is opgenomen. Naast het team van geriaters zijn er ook verpleegkundig specialisten Geriatrie en een physician assistant actief in het ziekenhuis.

Strengere eisen

De kwaliteitseisen voor het keurmerk worden elke twee jaar verzwaard. Als absolute voorwaarde blijft de aanwezigheid en inzet van een team geriatrie gehandhaafd en een goede overdracht na ontslag. In deze ronde is daar onder andere nog bijgekomen dat het ziekenhuis de oudere patiënt goed betrekt bij het behandelbeleid en extra aandacht heeft voor ouderen op de spoedeisende hulp.
63 van de 114 benaderde ziekenhuislocaties krijgen deze keer het Keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis toegekend. Dat zijn er drie meer dan twee jaar geleden.

Meer nieuws