ActueelAfdeling Kind & Jeugd Elkerliek opent nieuwe gezinskamer 'Hoom'

31 maart 2017

HOOM

Sponsoren maken kamer mogelijk voor ouders om even te ontspannen.

De gezinskamer is vooral bedoeld voor ouders en naasten, om in een huiselijke omgeving het ziek-zijn van hun kind even te kunnen vergeten. ‘HOOM’, zoals de gezinskamer wordt genoemd, is mogelijk gemaakt door diverse sponsoren, waaronder het Ronald McDonald Kinderfonds. Binnenkort start de verbouwing van de hele afdeling.

“We zijn erg blij met deze gezinskamer”, vertelt Helma Hertenberg, afdelingsmanager. “Er was onvoldoende ruimte op de afdeling voor ouders en andere naasten van patiënten om even te ontspannen. Terwijl dat wel vaak heel welkom is. Een moment voor jezelf als je kind rust of een onderzoek ondergaat. Dat we dit nu kunnen bieden is heel fijn.”

Kind & Jeugd
Kind & Jeugd richt zich op kinderen en jeugdigen in de leeftijd van nul tot 21 jaar. Om al deze patiënten aan te spreken is de naam onlangs gewijzigd naar Kind & Jeugd. Ook de afdeling zelf wordt binnenkort aangepakt, met als doel de afdeling en zorgprocessen meer op de brede doelgroep toe te spitsen. Zo krijgen de dagbehandeling en meerdaagse opname hun eigen route over de afdeling. Ook allergologie, een speerpunt van Kind & Jeugd Elkerliek, krijgt daarin een eigen plek. Het zorgproces loopt tijdens de verbouwing gewoon door. Patiënten en hun ouders zullen hier zo min mogelijk van merken.

Ronald McDonald Kinderfonds
De gezinskamer ‘HOOM’ van het Elkerliek ziekenhuis is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Ronald McDonald Kinderfonds. Het Ronald McDonald Kinderfonds bestond in 2015 precies dertig jaar en wilde ter gelegenheid van het jubileum nóg meer gezinnen met zieke kinderen bereiken. Want een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. Zevenentwintig zorgvuldig geselecteerde ziekenhuizen, hebben daarom eenmalig een bijdrage gekregen waarmee ze op hun kinderafdeling de impact van een opname of behandeling voor zieke kinderen en hun families op een positieve manier kunnen beïnvloeden. Het Elkerliek ziekenhuis levert volgens Renate Westerlaken, directeur van het Ronald MCDonald Kinderfonds en volgens de onafhankelijke beoordelingscommissie, met hun gezinskamer 'HOOM’ een concrete bijdrage aan het welzijn van gezinnen met een ziek of gehandicapt kind. Naast het Ronald McDonald Kinderfonds hebben ook JCI Peelland, De Ster, Ladies Circle 76 Helmond, Kerst-a-la-Carte, Chipsoft, Lande Group en de Vrienden van het Elkerliek aan deze kamer bijgedragen.

Meer nieuws