ActueelPatiënten Elkerliek beoordelen totale ziekenhuiszorg met een 8,4

19 december 2016

Een steekproef van patiënten van het Elkerliek waardeert de totale ziekenhuiszorg bij opname op een verpleegafdeling met een gemiddelde van 8,4 (landelijk gemiddelde 8,2). Dit blijkt uit het jaarlijkse landelijk CQI-onderzoek naar de patiëntervaringen in 43 ziekenhuizen waaronder het Elkerliek.

Een groot deel van de patiënten (45%) van het Elkerliek beveelt het ziekenhuis beslist aan bij familie en/of vrienden. Het Elkerliek scoort hoog op de ontvangst op de afdeling. Ook de samenwerking tussen afdelingen en/of zorgverleners wordt als goed ervaren. Ook de poliklinische zorg werd gemeten. Gemiddeld scoren de deelnemende poliklinieken en de functieafdelingen ook een 8,4. Bij een polikliniekbezoek worden vooral de bejegening en communicatie van arts en andere zorgverleners zeer gewaardeerd.

Extra complimenten
Naast deze uitstekende beoordeling van ziekenhuiszorg én polikliniekbezoek worden we door onze patiënten voor onze aandacht, vriendelijkheid en goede zorg gecomplimenteerd. 

CQI
De CQI (Consumer Quality Index) is een methodiek om klantervaringen in de zorg te meten, te analyseren en te rapporteren. Het onderzoek achterhaalt wat de ervaringen van patiënten zijn op een aantal gebieden.

 

Meer nieuws