Actueel10 t/m 14 oktober is de Landelijke donorweek

3 oktober 2016

Orgaandonatie

In Nederland staan bijna 6 miljoen mensen geregistreerd in het donorregister. Maar daar moeten er nog veel meer bij komen. In 2015 overleden 134 mensen terwijl ze op de wachtlijst stonden voor een donororgaan. Hoe meer mensen zich registeren als orgaandonor, hoe meer levens gered kunnen worden. Een leven redden. Je hebt het in je. Twijfel je zelf of jouw organen wel geschikt zijn?
Kijk op www.orgaandonatie.nu.

Het Elkerliek ziekenhuis zegt JA tegen donatie en heeft een actieve rol bij het terugdringen van de wachtlijsten voor donororganen en -weefsels. Tijdens de landelijke week van de orgaandonatie, van 10 tot en met 14 oktober, besteden we nog eens extra aandacht aan donatie en de nieuwe campagne ‘Een leven redden. Je hebt het in je.’

Groot deel van de gebruikte donororganen komt van 56+ers

Ouderen denken vaak dat hun organen, vanwege de leeftijd, na hun dood niet meer bruikbaar zijn om het leven van anderen te redden. In werkelijkheid geldt het tegendeel: in 2015 was bijna de helft van de daadwerkelijke donoren 56 jaar of ouder. Met hun organen zijn vorig jaar honderden levens gered. Je zou het wellicht niet denken, maar op je nieren en lever zit helemaal geen houdbaarheidsdatum. En zowel huid als hoornvliezen zijn tot hoge leeftijd bruikbaar. 

Meer nieuws