Actueel'Het verlies van Viviane'. Een toneelstuk over urineverlies.

28 februari 2014

"Ik ben Viviane. Er is niets aan mij te zien. Toch heb ik een aandoening waaraan 1 op de 4 vrouwen lijdt. Ik heb namelijk last van incontinentie. Ik pies in mijn broek." Zo begint het toneelstuk over urineverlies dat op dinsdag 18 maart wordt opgevoerd in theater De Hofnar in Valkenswaard.

Het Catharina ziekenhuis, het Elkerliek ziekenhuis en Máxima Medisch Centrum organiseren samen de uitvoering van het toneelstuk ‘Het verlies van Viviane’. Met dit toneelstuk wordt geprobeerd het incontinentietaboe te doorbreken. Na afloop van het toneelstuk is er volop gelegenheid om met een gynaecoloog, uroloog, bekkenfysiotherapeut of incontinentieverpleegkundigen van de drie ziekenhuizen over dit probleem te spreken.

Het toneelstuk wordt opgevoerd op dinsdagavond 18 maart in De Hofnar in Valkenswaard. Kaarten a € 2,75 per stuk (inclusief een consumptie) zijn te verkrijgen bij de cadeaushop in het Catharina ziekenhuis of aan het loket van De Hofnar in Valkenswaard. De avond start om 19.30 uur.

Het toneelstuk is een productie van PodiumT, een bedrijf dat onder andere lichamelijke taboes bespreekbaar maakt door middel van theater. Speelster is Frederiek Voskens. Het toneelstuk wordt opgevoerd naar een idee van Robin David in samenwerking met de Stichting Bekkenbodem Patiënten.

Meer nieuws