ActueelGoede zorg Elkerliek beloond met twee Pluscertificaten

7 maart 2014

Het Elkerliek ziekenhuis heeft van verzekeraar Achmea twee Pluscertificaten 2014 ontvangen. Wij ontvingen het Pluscertificaat Ouderenzorg, omdat het Elkerliek ziekenhuis voldoet aan alle criteria van Achmea voor goede ouderenzorg en aan de criteria die zijn genoemd in het Keurmerk seniorvriendelijke ziekenhuizen.
 
Daarnaast ontving het Elkerliek ziekenhuis het Pluscertificaat Heupvervanging 2014 voor de kwalitatief goede zorg bij het vervangen van een heup. We scoren goed op patiëntervaringen, percentage wondinfecties en percentage noodzakelijke heroperaties. Ook kiezen we niet bovengemiddeld snel voor een operatie, terwijl er nog andere opties voor behandeling zijn.
 
Ziekenhuizen stimuleren
Om in aanmerking te komen voor een Pluscertificaat moeten de instellingen ook voldoen aan de door Achmea gestelde eisen voor patiëntveiligheid. De toekenning van het Pluscertificaat van Achmea is bedoeld om ziekenhuizen te stimuleren om hun zorgprocessen, beleid en fysieke omgeving beter af te stemmen op de toenemende groep kwetsbare oudere patiënten.
 
Inmiddels beschikken 27 ziekenhuizen in Nederland over het Pluscertificaat Ouderenzorg en Heupvervanging 2014 van Achmea.

Meer nieuws