ActueelNieuwbouw Elkerliek ziekenhuis bereikt hoogste punt

24 april 2012

Nieuwbouw Elkerliek ziekenhuis bereikt hoogste punt

Het hoogste punt van het nieuwe OK complex van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond is bereikt. Mevrouw Betty van de Walle, voorzitter Raad van Bestuur, hees de vlag. Voor de bouwers stond het traditionele 'pannenbier' klaar. De bouw loopt volgens planning, aldus bestuurslid Kees Wolse. Hij bedankte de bouwers voor het harde werk tot nu toe. Medio volgend jaar worden de nieuwe OK’s in gebruik genomen.

In de nieuwbouw worden acht multifunctionele operatiekamers ondergebracht die flexibel inzetbaar zijn. Ook wordt de logistiek geoptimaliseerd, de ergonomie verbeterd en komt er meer ruimte voor opslag. Als de nieuwe operatiekamers klaar zijn, worden de huidige OK's in de oudbouw gesloten. De ruimte die daardoor vrijkomt, wordt benut voor uitbreiding van de intensive care en de sterilisatieafdeling. De afdeling Dagbehandeling wordt verplaatst en blijft zo dicht mogelijk bij de OK liggen. Tijdens de (ver)nieuwbouw blijven alle afdeling in bedrijf.

Doorgang
Het nieuwe gebouw krijgt aan de zijkant lichtgrijze, gegolfde beplating. Onder het gebouw komen deels parkeerplaatsen. Bezoekers kunnen straks onder het gebouw door naar de ingang lopen. De doorgang wordt voorzien van verlichting.

Meer nieuws