Actueel



Alle poliklinieken nu met BeterDichtbij bereikbaar

2 mei 2024

Startsein Elkerliek en BeterDichtbij

‘App zorgt voor gemakkelijk en veilig contact tussen patiënt en zorgverlener’

Vanaf vandaag zijn álle poliklinieken van het Elkerliek via de BeterDichtbij-app voor patiënten bereikbaar. Samen met BeterDichtbij werd het startsein gegeven voor de laatste polikliniek om aan te sluiten op deze app. BeterDichtbij is een app waarmee een patiënt een vraag rechtstreeks aan zijn of haar zorgverlener kan stellen. Het afgelopen jaar heeft het Elkerliek ziekenhuis deze app stapsgewijs per polikliniek in gebruik genomen als nieuw communicatiemiddel voor contact met patiënten. 

“De wereld om ons heen wordt steeds meer digitaal. Dat geldt ook voor de zorg en daar spelen we als Elkerliek ziekenhuis op in”, zo vertelt Eveline de Bont, voorzitter raad van bestuur van het Elkerliek ziekenhuis. “Ook patiënten hebben steeds meer de behoefte om online contact met hun zorgverlener te hebben op het moment dat voor hen past. Dit  gaat snel en eenvoudig via de BeterDichtbij-app. Het is een mooi voorbeeld van hoe we als patiënt en zorgverlener samen digitaal optrekken, om nu en in de toekomst duurzame en kwalitatief goede zorg te kunnen blijven bieden. Tegelijkertijd realiseren we ons dat de digitale slag niet voor iedereen eenvoudig te maken is of soms als belemmering voor zorg wordt gezien. Daar hebben we nadrukkelijk oog voor.”

Zelf bepalen wanneer je appt

Veel patiënten met een medische vraag bellen vaak de polikliniek. Soms ook voelen patiënten zich bezwaard om voor een vraag te bellen en sparen ze hun vragen op voor de volgende afspraak. Intussen blijven die vragen toch leven. De patiënt hoeft niet meer te wachten en hoeft soms zelfs niet eens meer naar het ziekenhuis te komen. Patiënten kunnen hun vraag stellen op elk moment, gewoon thuis of onderweg. De BeterDichtbij-app bewaart overzichtelijk alle vragen met de antwoorden erbij. De patiënt heeft de informatie dus altijd bij de hand en kan deze ook later teruglezen. “Wij zien in de ziekenhuizen waar BeterDichtbij ook ingezet wordt, dat patiënten dit geruststellend vinden en vaak ook veel tijd bespaart,” licht Sander Bijl – operationeel directeur van BeterDichtbij toe.

Ondersteuning bij online zorg

Het Elkerliek vindt het belangrijk ondersteuning te bieden aan patiënten die gebruik willen maken van online zorg zoals bijvoorbeeld de BeterDichtbij-app. Maar ook bij vragen zoals: hoe activeer ik mijn DigiD, hoe log ik in op MijnElkerliek of hoe gebruik ik andere gezondheidsapps. Hiervoor kunnen patiënten terecht bij de Helpdesk Digitale Zorg op telefoonnummer 085 - 1304 575 of via www.helpdeskdigitalezorg.nl/elkerliek.

Maakt u al gebruik van de BeterDichtbij-app?

Patiënten van het Elkerliek kunnen een persoonlijke uitnodiging voor de BeterDichtbij-app krijgen. Dit loopt via de polikliniek waar u onder behandeling bent. Met deze app heeft u veilig digitaal contact met uw eigen zorgverleners. En het werkt heel eenvoudig. Heeft u nog geen uitnodiging ontvangen en wilt u graag gebruikmaken van de BeterDichtbij-app? Neem dan contact op met ons via telefoonnummer 0492 – 59 59 98.

Door ziekenhuizen zelf ontwikkeld

BeterDichtbij is een app die door de Nederlandse ziekenhuizen gezamenlijk is ontwikkeld. Het is een initiatief van en voor de zorgsector, opgericht door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en Vereniging van Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ). Momenteel wordt BeterDichtbij ingezet door meer dan 50 ziekenhuizen en zorgorganisaties.

Bijschrift foto: Vandaag werd door Elkerliek en BeterDichtbij samen het startsein gegeven voor de laatste polikliniek om aan te sluiten op BeterDichtbij.

Meer nieuws