ActueelNieuwe website van Longkankernet geeft inzicht in samenwerking en zorgpad

23 mei 2023

longkankernet

Om ervoor te zorgen dat patiënten de best passende longkankerzorg krijgen, werken de ziekenhuizen in Zuidoost Nederland intensief samen onder de naam ‘Longkankernet’. De nieuwe website van Longkankernet maakt de samenwerking en het gezamenlijke zorgpad inzichtelijk voor patiënt en professional.

Op de website vind je informatie over hoe de samenwerking eruit ziet en welke ontwikkelingen en innovaties er op de agenda staan van het netwerk. Daarnaast kun je op de website een visuele uitwerking van het zorgpad vinden, die gebruikt kan worden als praatplaat. De website bevat geen zorginhoudelijke informatie. Het is de bedoeling dat patiënten via hun eigen ziekenhuis geïnformeerd worden over de behandeling.

Over Longkankernet
Longkankernet is een samenwerkingsverband tussen zes verschillende ziekenhuizen in Zuidoost Nederland: Bernhoven, CWZ (Canisius Wilhelmina Ziekenhuis), Elkerliek ziekenhuis, Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ), Maasziekenhuis Pantein en Radboudumc. Het netwerk heeft als uitgangspunt: ‘het geven van de allerbeste en innovatieve long oncologische zorg, waar mogelijk dichtbij en rondom de patiënt, en waar nodig op een andere locatie’. Alle ziekenhuizen binnen Longkankernet werken vanuit dit uitgangspunt. Hiermee zorgen zij voor één manier van werken bij de behandeling.

Naast de gemeenschappelijke zorg, heeft ieder ziekenhuis zijn eigen specifieke deskundigheid en focusgebied(en), waar ook wederzijds gebruik van wordt gemaakt. Alle kennis, faciliteiten, innovaties en ontwikkelingen wordt met elkaar gedeeld. Daarnaast worden ook vanuit het netwerk vernieuwingen en onderzoeken geïnitieerd. Zo wordt de kwaliteit en innovatiekracht vergroot.

Meer informatie
Wil je meer weten over deze samenwerking? Neem gerust contact op met Noortje Koolen, Projectmanager Longkankernet, info@longkankernet.nl.

Meer nieuws