ActueelNieuwe afdeling Geriatrische revalidatie in ’t Warant officieel geopend

9 november 2023

Opening afdeling geriatrische revalidatie in Warant

Op woensdag 8 november 2023 is de nieuwe afdeling Geriatrische revalidatie van de Zorgboog in ’t Warant officieel geopend.

De revalidatieafdeling verhuisde begin oktober van het Fletcherhotel aan de Suytkade in Helmond naar de eerste etage in ’t Warant op het terrein van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. 
 

Lichte, ruime omgeving

Voorafgaand aan de openingshandeling vertelde Dolinde Webers, directeur behandeling en expertise bij de Zorgboog, waarom de Zorgboog zo enthousiast is over de nieuwe locatie. “Op  locatie ’t Warant hebben we alle mogelijkheden om goede revalidatie- en herstelzorg te bieden. Medewerkers zijn blij met de lichte, ruime omgeving met veel oefenruimtes zoals fysioruimtes en een oefenkeuken die tal van mogelijkheden bieden om revalidanten weer zelfvoorzienend te maken.” 

Hartelijk welkom

De Zorgboog deelt ’t Warant met de GGZ Zuidoost Brabant. “De ontvangst van de GGZ was hartelijk, wij voelen ons zeer welkom. De verbouwing van onze afdeling is heel voorspoedig verlopen en het resultaat mag er zijn. ‘De huisvesting is mooier en het eten is beter’ , aldus meerdere cliënten die mee verhuisden van Suytkade naar ’t Warant.” Lisa Behrendt, directeur GGZ Oost Brabant: "We zijn blij dat met de inhuizing van de Zorgboog nog een belangrijke samenwerkingspartner inhoudelijke expertise inbrengt op deze locatie. De nabijheid creëert nieuwe mogelijkheden voor samenwerking en bevordert de verbinding. De zorgvuldige voorbereiding door beide organisaties heeft een goede start opgeleverd. Medewerkers ervaarden in de eerste dagen al de voordelen van elkaars nabijheid."

Nóg betere zorg voor kwetsbare ouderen  

Met de nieuwe Geriatrische revalidatie afdeling in ’t Warant is er, naast de in het ziekenhuis gevestigde afdeling de Regenboog, een tweede revalidatieafdeling voor ouderen op het Elkerliek terrein. GGZ Oost-Brabant, het Elkerliek en de Zorgboog werken al jaren succesvol samen. “Elkaar kennen, vertrouwen en gebruik maken van elkaars expertise zijn daarbij belangrijke succesfactoren. Met drie zorgorganisaties op één terrein borgen we hele korte  lijnen. Bovendien kunnen we door deze bundeling van kennis en ervaring de zorg voor kwetsbare ouderen nóg verder verbeteren”, aldus Theo van der Steen, sectormanager bij het Elkerliek ziekenhuis.

Herstelmogelijkheden

De nieuwe afdeling geriatrische revalidatie biedt ruimte aan 31 revalidanten. Zij kunnen in ’t Warant herstellen na bijvoorbeeld een knie- of heupoperatie of beroerte (CVA). De afdeling biedt ook herstelmogelijkheden voor mensen die om medische redenen tijdelijk niet meer thuis kunnen wonen (eerstelijnsverblijf). Dat komt steeds vaker voor omdat ouderen langer thuis blijven wonen.

Foto van links naar rechts: 

  • Rianne van Lieshout, clustermanager Geriatrische revalidatie de Zorgboog
  • Theo van der Steen, sectormanager Elkerliek ziekenhuis
  • Dolinde Webers, directeur behandeling en expertise de Zorgboog
  • Lisa Behrendt, directeur GGZ Oost Brabant
  • Henny van Osch, voorzitter commissie medezeggenschap cliënten de Zorgboog 
Meer nieuws