ActueelBenoeming Lisa Behrendt als lid Raad van Bestuur

7 december 2023

Lisa Behrendt

De Raad van Toezicht van het Elkerliek ziekenhuis heeft Lisa Behrendt per 1 maart 2024 benoemd tot lid Raad van Bestuur Elkerliek ziekenhuis. Lisa is sinds 2008 werkzaam in de zorgsector. Sinds 2011 in diverse rollen bij GGZ Oost Brabant, momenteel  als directeur bedrijfsvoering van regio Helmond –Peelland, Specialistisch Centrum voor Eetstoornissen en Zorggroep DigiGGZ.

Mascha Bots, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Met de benoeming van Lisa beschikt het Elkerliek ziekenhuis weer over een vast bestuurlijk team. Wij heten Lisa van harte welkom. Haar verbindende kwaliteiten, haar analytische vermogen en haar visie op de toekomst zullen bijdragen aan de toekomstbestendigheid van het Elkerliek  en de verdere ontwikkeling van regionale zorg met de zorgketen in Helmond en de Peel.”

In de afgelopen jaren heeft Lisa bij GGZ Oost Brabant vanuit verschillende leidinggevende functies een bijdrage geleverd aan een aantal toonaangevende ontwikkelingen. Daarnaast zet zij zich als toezichthouder van de MIK & PIW Groep in voor het vergroten van kanskracht in de regio Zuid-Limburg. Landelijk is zij actief bij diverse teams van de Nederlandse GGZ op het gebied van de financiering van zorg en preventie en de implementatie van het Integraal Zorgakkoord.

Eveline de Bont, voorzitter Raad van Bestuur: “Lisa’s langdurige ervaring in de zorg, haar bedrijfsmatige kennis en haar visie en persoonlijkheid zullen van een grote meerwaarde zijn voor het Elkerliek en de mensen die daar werken. Ik kijk uit naar onze samenwerking.”

Meer nieuws