ActueelHelp ons om de zorg beschikbaar te houden: houd overal – ook in patiëntenkamers – het mondkapje op!

14 januari 2022

Mondneusmasker

Het toenemend aantal besmettingen maakt het extra belangrijk om zo veel mogelijk 1,5 meter afstand te houden en het (bij de ingang uitgereikte) chirurgisch mondneusmasker overal en altijd te dragen in het Elkerliek ziekenhuis (tenzij dit voor het ontvangen van zorg niet gewenst is).

Een besmetting met de omikron-variant verloopt in veel gevallen zonder klachten, maar verspreiding van het virus kan dan ongemerkt doorgaan. Verspreiding van het virus onder onze patiënten en medewerkers kan grote gevolgen hebben voor het beschikbaar houden van de zorg.

Daarom roepen we bezoekers op om te helpen verspreiding binnen het ziekenhuis te voorkomen. We vragen hen om het uitgereikte mondneusmasker gedurende hun gehele bezoek aan het ziekenhuis op te houden, óók tijdens het bezoekuur in de patiëntenkamer. Iedereen kan onbewust corona-positief zijn en anderen besmetten. Het dragen van het chirurgisch mond-neusmasker (over mond én neus) gedurende het gehele bezoek helpt om dit te voorkomen, net als het zo veel mogelijk afstand houden.

Meer nieuws