ActueelElkerliek versoepelt opnieuw coronamaatregelen

23 mei 2022

Elkerliek ziekenhuis

De afgelopen periode golden er in het Elkerliek nog steeds een aantal coronamaatregelen. Dit deden we om onze kwetsbare patiënten en medewerkers te beschermen. We zien momenteel het aantal patiënten en medewerkers met corona teruglopen. Daardoor is er ruimte om vrijwel alle maatregelen los te laten.

Mondneusmasker niet meer verplicht

Bent u klachtenvrij? Dan hoeft u in ons ziekenhuis geen medisch mondneusmasker meer te dragen (maar het mag uiteraard wel). Heeft u corona-gerelateerde klachten en is het noodzakelijk om ons ziekenhuis te bezoeken? Dan dient u dit mondneusmasker wel te dragen. Onze medische mondneusmaskers zijn verkrijgbaar bij de ingang.

Terug naar oorspronkelijke bezoekregeling

We gaan weer terug naar onze oorspronkelijke bezoekregeling. Op reguliere afdelingen mogen patiënten maximaal 3 bezoekers per bezoekuur ontvangen. Voor een paar afdelingen gelden afwijkende bezoektijden en -regels. Een actueel overzicht vindt u op onze pagina bezoektijden.

Telefonische- en videoconsulten blijven

De coronacrisis heeft ook nieuwe digitale inzichten gegeven, zoals het invoeren van telefonische- en videoconsulten. Daar blijven we zoveel mogelijk gebruik van maken.

Basisregels

Om ons ziekenhuis voor iedereen veilig te houden, blijven er een aantal basisregels gelden:

  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst;
  • Hoest en nies in de elleboog;
  • Blijf thuis als u corona-gerelateerde klachten heeft. Als uw bezoek aan ons ziekenhuis echt niet uitgesteld kan worden, dan dient u een medisch mondneusmasker te dragen.
Meer nieuws